Mälardalens studentkår

Mälardalens Studentkår är den officiella studentkåren vid Mälardalens högskola. Vi är studenter som arbetar för studenter – en medlemsorganisation som kort och gott sysslar med att göra studenters tid vid högskolan så bra som möjligt. Vår huvuduppgift är att bedriva studentinflytandearbete vid högskolan, och målet är att arbetet ska leda till att våra medlemmar känner sig tryggare, friare och som en del av gemenskapen.

 

Studentliv

Mälardalens Studentkår är i konstant rörelse. Vi vill att du ska vara en del av gemenskapen och ha möjlighet att ha inflytande över din studietid.  Vår ambition är att det alltid ska finnas någonting roligt för alla våra medlemmar. Med pubar, evenemang, föreningar och rookieveckor kan man inte ha tråkigt. Vi vill att våra medlemmar ska träffa och lära känna nya människor, knyta värdefulla kontakter, skaffa nyttiga erfarenheter genom att engagera sig och ha kul.

Vår restaurang och pub  är ett av Västerås största uteställen, samtidigt som det är en mötesplats för högskolans studenter även under dagtid. I den omfattande verksamheten inbegrips café, pub, nattklubb och event. Våra medlemmar har självklart extra förmånliga erbjudanden här.

I Eskilstuna bedriver vi ingen egen restaurangverksamhet utan samarbetar istället med andra i  Open mic, pubkvällar, flottrace, kvällsuppdraget och film- och spelkvällar är några av de aktiviteter vi anordnar under läsåret.

Studentinflytande

Ett av studentkårens viktigaste uppdrag är att se till att det finns studentinflytande på högskolan. Det här för att säkra kvaliteten i alla utbildningar från ett studentperspektiv.

Som den officiella studentkåren vid högskolan är huvuduppdraget att företräda alla studenter vid högskolan när utbildningar, studiemiljö och annat som rör studenternas situation bereds eller beslutas. Studentrösten vid högskolan företräds av studentrepresentanter och av studentkårens arvoderade.

Mycket av vårt inflytandearbete är preventivt och vi ser ständigt till att rätt beslut tas vid högskolan. Exempel på saker som är vi har genomfört till nytta för studenter är tentafria helger, anonyma salstentamen, fler avgångar med utbildningslinjen, student- och doktorandombudsmannen, bättre kursvärderingar och påminnelse till salstentamen.

För mer information om studentinflytande och hur du kan hjälpa till att göra utbildning bättre, läs under fliken engagera dig

Har du blivit orättvist behandlad? Eller har du tips på vad studentkåren bör arbeta med? Kontakta inflytandeansvarig.

Näringsliv

Vi arbetar med kontaktskapande aktiviteter såsom arbetsmarknadsmässan  Högvarv och lunchföreläsningar. Vi arbetar hela tiden med att vara en relevant kontaktyta mellan utbildning och arbetsmarknad.

Rabatter

Vi på studentkåren arbetar aktivt med att ta fram bra och nyttiga erbjudanden och rabatter till våra medlemmar. Som medlem i Mälardalens Studentkår utgör ditt medlemskort ett utökat Mecenatkort med nationella rabatter men även lokala rabatter i Eskilstuna och Västerås. Allt från kaffe, bio och taxi till mat, datorer och resor täcks in i kortet. För nationella rabatter, besök  Mecenats webbplats , För lokala rabatter, besök  kåren.nu

Medlemskap

Ett medlemskap i Mälardalens studentkår kostar 299 kronor per år eller 199 kronor per termin och innebär både trygghet och ett bättre studentliv. Med ditt medlemskap bidrar du till att stärka studentinflytandet. Ju fler medlemmar desto starkare blir inflytandet. Ett starkt studentinflytande behövs för att driva genom förändringar - för att din och alla andra studenters utbildning och studiesituation ska förbättras. Att vara medlem i studentkåren är som att plugga inför en tenta: inget måste, men ganska smart.

Bli medlem på kåren.nu

Du kan också bli stödmedlemskap – alltså bli medlem utan att vara student för att stötta studentkåren. Kostar 199 kr för ett helt år och generar inget mecenatkort, men ger rabatt hos Kåren.

Mer information om stödmedlemsskap.