Prompt

Vi vill ge förutsättningar för företag och organisationer att kompetensutveckla sina anställda ingenjörer och mjukvaruutvecklare. Prompt erbjuder ett antal kurser på masternivå som ges online utan fysiska träffar och som är flexibla i tid och rum för att de ska vara möjliga att kombinera med yrkeslivet.

 


Inom projektet Prompt, Professionell Masterutbildning i Programvaruteknik, har Mälardalens högskola, tillsammans med Blekinge tekniska högskola, Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet samt forskningsinstitutet RISE, utvecklat ett antal kurser för yrkesverksamma ingenjörer och mjukvaruutvecklare. För att säkerställa att kursinnehållet möter näringslivets behov är samtliga kurser framtagna i nära samarbete med svensk industri. 
 
Kurserna som erbjuds av de olika lärosätena, ges på masternivå och riktar sig till de som har en akademisk bakgrund. Kurserna är helt nätbaserade och flexibelt utformade för att kunna kombineras med yrkeslivet. 

Kurserna utvecklas tillsammans med industrin för att matcha de behov företagen har. Sammanlagt är 36 företag från olika branscher direkt involverade, samt elva bransch- och intresseföreningar med totalt runt 300 medlemsföretag. Alla kurser ges på engelska. 

 

Kurser


Prompt erbjuder kurser inom områdena:  
  • Applied AI 
  • Software Engineering 
  • Computer Systems Engineering 

Prisat av EU-kommissionen 

I konkurrens med 250 andra europeiska projekt vann Prompt EU-kommissionens tävling ”European Digital Skills Awards 2016” i kategorin ”Digital skills for ICT professionals” och anses därmed vara bäst i Europa på att utveckla digital kompetens hos yrkesverksamma européer.  

 

Samarbetspartners

Blekinge tekniska högskola
Chalmers tekniska högskola
Göteborgs universitet
ABB
Addalot
Addiva
Arcticus Systems
Automation Region
Bombardier
Contribe
Dynamic Robotic Solutions
Elektronik Partner
Ericsson
Etteplan
Find Out
Frontit
Fujitsu
Impronova
IT & Telekomföretagen
Malvacom
Niffic AB
Northern Test Consulting
Prevas
Qtema
Qvantel
RISE
Robotdalen
Rockwell Automation
RTE
SAAB
Safety Integrity
Sare
Sast
Scania
Schneider Electric
Skatteverket
Snart
Solvina
Swedsoft
Svensk Elektronik
Teknikföretagen
Telenor
Tolpagorni
Volvo Construction Equipment
ÅF