Välkommen till öppet hus 2018

Är du nyfiken på Mälardalens högskola och våra utbildningar? Passa då på att besöka vårt öppet hus den 13 mars i Eskilstuna eller den 15 mars i Västerås.

På öppet hus får du koll på allt som rör högskolestudier och hur det är att vara student på MDH. För oavsettt om du går sista året på gymnasiet eller vill studera mitt i livet och kanske har barn, har du säkert massvis av funderingar inför ditt utbildningsval.

Dagarnas upplägg 

Få koll på våra utbildningar genom föresläsningar och mässområdet och se hur studenterna har det i sina praktiska rum.

Program campus Eskilstuna 13 mars (pdf 255 kB)

Program campus Västerås 15 mars (pdf 250 kB)

Mässområdet

Här finns alla utbildningar representerade! Det är också på mässområdet som du får möjlighet att prata med bland andra studenter och studievägledare.

Föreläsningar

Här kan du lära dig mer om våra utbildningar och framtidsmöjligheter inom dessa och för respektive ämnesområde som presenteras nedan. Föreläsningarna är 30 minuter långa och det ges totalt sex stycken. Här kan du läsa vilka utbildningar som hör till respektive ämnesområde

 - Mitt liv som student

Du har förmodligen många funderingar inför framtida studieval. Kom och lyssna på en studievägledare och studenter som tillsammans berättar hur det är att studera på högskola, hur man väljer rätt och vad man kan tänka på i valet av utbildning. 

- Design och kommunikation
Inspirera och kommunicera genom text, bild och rum eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom design och kommunikationsämnesområdet finns flera spännande utbildningar och här reder våra studenter ut likheter och skillnader mellan dessa. Du får också lära dig vad de leder till för olika typer av jobb. 

- Ekonomi och samhälle
Kunskap inom ekonomi och samhällskunskap behövs överallt, i alla företag och organisationer och inom en mängd olika yrkeskategorier. Här får du reda på vilka utbildningar som finns inom ämnesområdet och vad du kan jobba med efter examen. Du kommer också få träffa studenter som berättar mer om programmen och hur det är att plugga på MDH. 

- Energi
Världen står inför en enorm utmaning med upp emot 1,5 miljarder människor som inte har tillgång till elektricitet. Samtidigt är svensk energiteknik i världsklass och rankas som ett av landets viktigaste exportområden. Här får du lära dig varför energibranschen är en framtidsbransch och du får också möta en student som delar med sig av sina upplevelser av att plugga energiteknik på MDH.

- Hälsa och välfärd
Vill du arbeta med människor och skapa förutsättningar för ett bra liv? Genom att välja en utbildning inom området hälsa och välfärd, tar du ansvar för viktiga samhällsfrågor, samtidigt som du gör skillnad för människor. Möt studenter som berättar om sina utbildningar och hur de tänker om sin framtid som  yrkesverksamma. 

- Lärare
Som lärare inspirerar du barn och  ungdomar att lära och förstå sin omvärld - ett efterfrågat och kreativt yrke där du utvecklas hela livet! MDH har lärar- utbildningar från förskolan till gymnasiet. Ta chansen att få reda på vilken lärarutbildning som passar dig, vad det innebär att vara lärare, hur man lär ut och hur det fungerar när man lär sig. 

- Teknik och innovation
Världen väntar på framtidens teknik  och det kan bli du som skapar den. På MDH finns utbildningar i bland annat robotik, datavetenskap, produktutveckling, innovation och matematik. Programmen förbereder dig på att möta framtidens tekniska behov och utmaningar. Ta reda på vilka olika program som finns inom området och vilka möjligheter som finns när du väljer att plugga teknik.

Besök studenternas egna praktiska rum OBS! Guidade visningar i Eskilstuna. Drop-in i Västerås.

Upplev hur det funkar i de praktiska delarna i utbildningarna inom hälsa och välfärd samt teknik och innovation och Design och kommunikation. På plats hela dagen finns studenter och lärare som svarar på frågor och visar upp material och olika studentprojekt.

Eskilstuna: Guidade visningar till praktiska rummen kl 13.30 och 14.30. Samling utanför respektive föreläsningssal. 

Västerås: Drop in hela dagen och dörrarna står öppna för besök.

 

Anmälan för skolor och större grupper

Är ni fler än 10 personer som vill besöka evenemanget, ber vi er att göra en föranmälan för att vi ska ha koll på hur många som beräknas komma. Är ni ännu inte anmälda, kontakta projektledaren för öppet hus.

 

Kontaktpersoner:

Har du frågor om vårt öppet hus, tveka inte att kontakta någon av oss!

Projektledare: sara.m.goransson@mdh.se 021 15 17 24

marie.tervald@mdh.se 021-15 17 17

Mediakontakter danijela.franjkovic@mdh.se 021-10 73 34