Nya MDH i Eskilstuna

MDH:s verksamhet i Eskilstuna finns i dag i flera industrilokaler från 1800-talet i centrala Eskilstuna. För att skapa ett levande och modernt campus där all verksamhet samlas på ett ställe, bygger MDH - tillsammans med Eskilstuna kommun - ett nytt campus i citykärnan. Nya MDH Eskilstuna beräknas stå klart våren 2020.

MDH och Eskilstuna kommun satsar tillsammans på ett nytt campus i Eskilstuna.  Byggnaden uppförs där Sporthallen och Vattenpalatset tidigare fanns. Däremot bevaras den gamla delen av Vattenpalatset och förvandlas till ett nytt högskolebibliotek.

Öppen miljö med stora möjligheter till samverkan

Målet är bland annat att det nya området ska visualisera MDH som en öppen och modern studiemiljö med stora möjligheter till samverkan. Samtidigt ska dagens känsla av närhet och intimitet finnas kvar. Eftersom det aktuella kvarteret ligger i centrala Eskilstuna är det också viktigt att den nya byggnaden utformas så att den på ett positivt sätt bidrar till stadskärnan.

Omkring 4 000 studenter och 300 medarbetare kommer att plugga och arbeta vid det nya campuset. Ytan kommer att vara 20 000 m².

Kontakt

Anna Gulyas, projektchef
e-post: anna.gulyas@mdh.se

 • Det första spadtaget

  Den 12 juni 2017 tog Dania Mehho och Joel Lindsten som representanter för högskolans 15 000 studenter, det första spadtaget för Nya MDH Eskilstuna.

 • Fanfar för MDH:s nya campus

  Spadtaget följdes av en fanfar framförd av Christoffer Sandell och Myra Almén, elever från Eskilstuna musikskola.

 • Rektor Paul Pettersson höll tal

  Paul framhöll i sitt tal, bland annat, att det nya campuset ska bli modernt, flexibelt och jämställt för att attrahera morgondagens studenter och medarbetare till Eskilstuna och MDH.

 • Många samlades för att vara med

  Eskilstuna kommunordförande Pär Eriksson och Mälardalens studentkårs Dania Mehho och Joel Lindsten.

 • Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson

  – Tack vare att MDH finns i regionen sänks tröskeln för många att gå vidare till studier. Högskolan förverkligar många drömmar, hos både unga och äldre, som vill utbilda sig. MDH är ett vitalt och ovärderligt organ för oss, sa Jimmy Jansson, vid sitt tal.

 • Stort intresse från media

  Många journalister valde att bevaka det första spadtaget.

 • Ola Serneke, vd för Serneke - entreprenadbolaget som står för byggnationen

  Ola Serneke talade bland annat om vikten av att bygga med god hänsyn till miljön och att MDH:s nya byggnad håller en mycket hög standard när det gäller just miljö- och energifrågor.