Anmälan till kurser inom program

Anmälan till kurser inom program görs på antagning.se. Som programstudent kan du inte anmäla dig på pappersblankett. Du har endast platsgaranti till 30 högskolepoäng/termin. Du kan söka ytterligare 15 högskolepoäng som fristående kurs.

Utbildningsplanen och examenskraven ska vara utgångspunkt för ditt kursval. Du måste uppfylla de särskilda behörighetskraven. Söker du kurser du inte har platsgaranti till konkurrerar du med det antal högskolepoäng som uppnåtts senast sista anmälningsdag. Kurser utöver program (fristående kurser) söks i konkurrens med övriga sökande.

Du måste svara på det första antagningsbeskedet för att inte förlora din plats. Det gör du på antagning.se. Sista svarsdag framgår i ditt antagningsbesked.

Så här gör du när du anmäler dig

Logga in på Antagning.se med ditt studentkonto

Du som redan är student vid Mälardalens högskola kan använda ditt studentkonto för att logga in på Antagning.se.

  • Gå till ”Logga in (eller skapa konto)” på förstasidan på Antagning.se.
  • Välj ”Mälardalens högskola” i rullningslisten "Välj universitet/högskola".
  • Klicka på knappen ”Gå vidare till inloggning”.
  • Logga in med användarnamnet och lösenordet för ditt studentkonto på Mälardalens högskola. Du kommer sedan direkt tillbaka till Antagning.se. 

Av programschema  och utbildningsplan  för ditt program framgår vilka kurser du har platsgaranti till och när på terminen (vilken period), på vilken ort samt med vilken studietakt (hel-/halvfart etc.) de ges. När du sedan väljer anmälningstillfälle på antagning.se, var noga med att kontrollera så att tillfället du anmäler dig till har samma period, ort och studietakt som tillfället i programschemat. Om du väljer fel tillfälle så gäller inte platsgarantin. Observera att du i programschemat endast kan se kurskod, inte anmälningskod. Om du är osäker på vilket tillfälle du ska anmäla dig till, kontakta studievägledare på akademin som ansvarar för ditt program.

Observera att du måste göra din anmälan innan sista anmälningsdag för att eventuell platsgaranti ska gälla.

Inga uppgifter från Ladok behöver skickas in/skannas, dessa överförs automatiskt varje natt. Däremot kan du behöva komplettera med ditt gymnasiebetyg om det inte är registrerat i antagningssystemet. Du kan kontrollera om ditt gymnasiebetyg finns registrerat genom att gå in på ”Mina sidor” och välja ”Meriter”. Dina personuppgifter kan du kontrollera (och ändra om det behövs) under fliken "Profil".

Eventuella handlingar du vill komplettera med ska laddas upp eller skickas in per post till:

Antagningsservice
R 312
106 53 Stockholm