Anmälan

Här hittar du information om hur du anmäler dig, information om behörighet och hur du kan öka dina chanser att komma in på en utbildning samt terminstider och viktiga kontaktuppgifter.

På Antagning.se finns webbanmälan och all information om antagningen. Du hittar också vilka datum som gäller för antagningsprocessen.


På Studera.nu har du möjlighet att jämföra utbildningar, universitet och högskolor. I funktionen "Sök och jämför utbildning" kan du få en bild av arbetsmarknaden. Från "Sök och jämför utbildning" kan du ta med dig en utbildning och gå direkt till anmälan på Antagning.se.
 

Så gör du för att söka

Du anmäler dig till program och kurser på Antagning.se. Här kan du sedan följa din anmälan, kontrollera dina uppgifter och svara på antagningsbesked. Du behöver skicka in nödvändiga betygshandlingar i tid. För att få en snabb bild över vad du behöver göra och när, kolla in Viktiga datum på Antagning.se.

Frågor om antagning: antagningen@mdh.se
Andra studiefrågor: Studenttorget
Telefon: 0771-550 720

Webbanmälan

Webbanmälan på Antagning.se öppnar den 15 mars för ansökningar till höstterminen och den 15 september för ansökningar till vårterminen.

Istället för webbanmälan

Om du inte kan använda dig av webben för anmälan, kan du anmäla dig via brev till UHR (Universitets- och högskolerådet). Läs mer om hur du går tillväga på Antagning.se

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag för program och kurser med start höstterminen är den 15 april. För studier med start vårterminen är sista anmälningsdagen den 15 oktober. Webbanmälan stänger kl. 24.00 sista anmälningsdag. Om 15 april eller 15 oktober är en lördag, söndag eller helgdag godtas anmälan som inkommit närmast följande vardag. Webbanmälan stänger därmed kl. 24.00 närmast följande vardag.

Sen anmälan

Vissa av våra program och kurser är öppna för sen anmälan. Du anmäler dig som vanligt på antagning.se och där kan du också hitta mer information om hur det går till. Sökande rangordnas efter det datum som den sena anmälan kommer in. Om det finns lediga platser på utbildningen efter ordinarie antagning, antas behöriga sökande som har gjort sen anmälan. Du måste alltså vara beredd på att du kan få besked med kort varsel.

Logga in på Antagning.se med ditt studentkonto

Du som redan är student vid Mälardalens högskolakan använda ditt studentkonto för att logga in på Antagning.se.

  • Gå till ”Logga in (eller skapa konto)” på förstasidan på Antagning.se.
  • Välj ”Mälardalens högskola” i rullningslisten "Välj universitet/högskola".
  • Klicka på knappen ”Gå vidare till inloggning”.
  • Logga in med användarnamnet och lösenordet för ditt studentkonto på Mälardalens högskola. Du kommer sedan direkt tillbaka till Antagning.se.