Anmälan och antagning

Här hittar du information om hur du anmäler dig, om behörighet och hur du kan öka dina chanser att komma in på en utbildning och viktiga kontaktuppgifter.

På Antagning.se finns webbanmälan och all information om antagningen. Du hittar också vilka datum som gäller för antagningsprocessen.

Anmälan

2017-05-15Här hittar du information om hur du anmäler dig, information om behörighet och hur du kan öka dina chanser att komma in på en utbildning samt terminstider och viktiga kontaktuppgifter.

Antagning

2017-08-21Om du blivit antagen eller reservplacerad måste du svara på det första antagningsbeskedet för att behålla din plats.

Kontakt

2018-10-19Om du har frågor om din anmälan kan du ringa eller mejla Antagningsservice eller Antagningen vid Mälardalens högskola.

Behörighet

2017-04-28För att kunna antas till en universitetsutbildning behöver du ha vissa bestämda förkunskaper, som kallas för behörighet. Till vissa utbildningar tillkommer också särskilda behörighetskrav.

Statistik

2019-10-24Här hittar du anmälnings- och antagningsstatistik för utbildningar vid Mälardalens högskola.

Studieavgift

2017-06-16För att läsa en utbildning i Sverige måste du från och med höstterminen 2011 betala en studieavgift. Avgiften gäller endast för studenter som inte är medborgare i EU, EES eller Schweiz och läser på grundnivå och avancerad nivå. Här kan du läsa om studieavgiften och se om du är befriad från att betala avgiften.