Anmälan

Hur anmäler jag mig?

Din anmälan gör du enklast via webbanmälan på antagning.se. Om du inte kan anmäla dig via webben kan du göra din anmälan via post . Om du anmäler dig via brev och inte har skapat något användarkonto på antagning.se får du ditt antagningsbesked med posten. Tänk på att om du skickar in flera anmälningar registreras den senaste daterade som din anmälan.

Jag vill anmäla mig till en kurs inom mitt program - hur anmäler jag mig?

Anmälan till kurser inom program görs via webbanmälan. Observera att anmälan till kurser inom program inte krävs för alla studenter och till alla terminer. Om du är osäker, kontakta en studievägledare för besked.
 

Vad gör jag om jag inte kommer ihåg användarnamn/lösenordet till antagning.se?
Användarnamnet är ditt personnummer eller den e-postadress du angett. Om du har glömt ditt lösenord trycker du på länken ”Har du glömt lösenordet eller bytt e-postadress?” och följer instruktionerna.


Vad kan jag studera?
Är du nyfiken på vilka utbildningar vi på Mälardalens högskola har att erbjuda dig, eller är du osäker på vad du vill studera. Här kan du läsa om utbudet vid Mälardalens högskola.

På Mälardalens högskola har vi en central studievägledning som är öppen för alla som behöver vägledning och information inför högskolestudier eller under studietiden. Det kan till exempel gälla frågor om regler för behörighet och urval, utbildningars inriktning och innehåll eller vilka yrkesområden utbildningarna leder till. Det kan även handla om arbetsmarknadsfrågor i anslutning till olika utbildningar, examenskrav, regler för examination eller studier vid andra universitet och högskolor.
 

När ska jag anmäla mig?
Sista anmälningsdag för en hösttermin är 18 april och sista anmälningsdag för en vårtermin är 15 oktober. Läs mer om vilka datum du behöver hålla koll på här .


Kompletteringar - vad behöver skickas in?
Du måste skicka in handlingar som behövs för behörighet och meritvärdering till de utbildningar du har sökt. Du ska skicka in vidimerade kopior på dina handlingar, inte original. Om de betyg som du vill åberopa redan finns registrerade under Dina Meriter på www.antagning.se, behöver du inte skicka in dem på nytt.


Hur gör jag om jag har sekretesskyddade personuppgifter?
Läs mer om hur du går tillväga om du har sekretesskyddade uppgifter här .


Hur ska jag prioritera sökalternativen?
Eftersom du söker både kurser och program i samma anmälan, är det viktigt att du prioriterar och rangordnar allt du söker mycket noggrant. De alternativ som du allra helst vill ha ska hamna högst upp. Du kan max bli antagen till 45 hp/termin, därefter blir du struken från underliggande alternativ. Ett program räknas som 30 hp.


Hur många anmälningsalternativ kan jag söka?
Du kan söka högst 20 olika alternativ.


Vad innebär det att göra en sen anmälan?
Från och med anmälan till hösten 2017 kommer möjligheten att göra sen anmälan efter sista ansökningsdag att stängas. 


Hur ansöker jag om reell kompetens?
Om du helt eller delvis saknar den behörighet som efterfrågas för den utbildning du söker, kan du ansöka om att bli prövad utifrån så kallad reell kompetens. Du hittar instruktioner för hur du söker samt ansökningsblankett här .

Information om reell kompetens vid Mälardalens högskola hittar du här .


Vad måste jag göra om jag har blivit beviljad anstånd med utbildningsstart?
Om du tidigare har blivit beviljad anstånd med studiestart, måste du göra en ny anmälan på antagning.se samt skicka in en kopia på ditt anståndsbeslut till antagning.se, senast sista anmälningsdag. Gör du en sen anmälan eller glömmer att skicka med ditt anståndsbeslut, är du inte garanterad plats. Du söker då utbildningen i konkurrens med övriga sökande.