Du bestämmer vem du ska bli

Vad gör din utbildning så spännande?

Möjligheterna! Att du själv får välja inriktning. Jag visste att jag ville hjälpa människor redan från början men det kan jag göra på många olika sätt. Bredden gör utbildningen både spännande och utvecklande.  Hälsa och sjukvård kan ge människor möjligheten till ett fungerande och välmående liv och är grunden till ett fungerande samhälle.

 

Vad är den största lärdomen hittills?

Det skulle jag säga är kombinationen av studier och praktik. På praktiken får jag se vad både undersköterskor, sjuksköterskor och läkare gör vilket ger en ökad förståelse för helheten i arbetet. Det ger mig en inblick i de olika funktionerna som finns inom sjukvården.

 

Vad vill du ge för tips till andra som vill läsa något inom hälsa och välfärd?

Att utgå från på vilket sätt du vill jobba med människor, för det finns så många olika områden och inriktningar. Börja med vad du vill och vad du är intresserad av. På vilket sätt du vill hjälpa människor? Välj det som är din drivkraft!

 

Vem är din förebild?

Zlatan. För att han gör sin grej, följer sina drömmar och tror på sig själv! Det är bra och inspirerande tycker jag, att tro mer på sig själv.

 

Vad gör du om 5 år?

Jag hoppas att jag jobbar i Afrika och ger människor tillgång till hälsa och sjukvård samt bidrar till att fler människor får ett välmående liv!

 

Våra utbildningar inom hälsa och välfärd

Alla våra utbildningsprogram