Text

Hej student!

Hej student!

Ny student

Grattis till ett bra val. Vad roligt att du valt att studera på just MDH. Här hittar du information om vad du behöver göra när du blivit antagen.

Information för nya studenter

Digital introduktion för nya studenter

Varmt välkommen till MDH och årets digitala introduktion.

Digital introduktion
 • Datum 2020-09-17
 • Artikeltyp Aktuellt

Smittspårning vid MDH

MDH kommer att hjälpa regionerna i Sörmland och Västmanland med smittspårning. Det innebär att högskolan kommer att informera personer som kan ha utsattas för smittrisk i högskolans lokaler. MDH har tagit fram en rutin för hur smittspårningen ska gå till.

om Smittspårning vid MDH
 • Datum 2020-09-17
 • Artikeltyp Aktuellt

För dig som testat positivt för coronaviruset

MDH följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för all verksamhet på högskolan. Om du har blivit testad positiv för coronaviruset måste du stanna hemma minst sju dygn efter provtagningstillfället, även om du inte har några symtom.

om För dig som testat positivt för coronaviruset
 • Datum 2020-09-15
 • Artikeltyp

Studenthälsan finns för dig

MDH jobbar för att alla studenter ska må bra och lyckas med sina studier. Om du av någon anledning inte mår bra under din studietid erbjuds du stöd av Studenthälsan. Studenthälsan hjälper dig även att skapa rätt förutsättningar för att bli bättre på att hantera stress eller sluta skjuta upp saker.

om Studenthälsan finns för dig
 • Datum 2020-09-16
 • Artikeltyp Aktuellt

Intyg till CSN om ditt studiemedel påverkats av coronapandemin

Om dina studieresultat påverkats på grund av coronapandemin, så att du inte når de studieresultat som normalt krävs för studiemedel, kan du skicka in ett intyg till CSN.

om Intyg till CSN om ditt studiemedel påverkats av coronapandemin

Stölder på campus

Det har under den senaste tiden kommit in rapporter om att studenter har blivit bestulna mobiltelefoner och datorer på våra campus. För att du inte ska drabbas kan du se till att inte lämna dina värdesaker obevakade eller ge någon obehörig tillträde till högskolans lokaler. MDH-kortet ska alltid användas för eget bruk. Om du som student är drabbad polisanmäler du händelsen.

 • Datum 2020-09-24
 • Artikeltyp Aktuellt

MDH och coronaviruset

Under hösten sker undervisning och examination vid MDH som blandad undervisningsform. Det vill säga delvis på campus, delvis på distans. Här finns information som gäller för dig som ska plugga. Välkommen till en annorlunda men spännande höst med oss!

om MDH och coronaviruset

Virtual Career Fairs: Finance, Accounting, Economics, Risk, Business Intelligence and Analytics

 • 2020-09-22 09:00 – 2020-09-24 16:00
Online
Virtual Career Fairs: Finance, Accounting, Economics, Risk, Business Intelligence, Analytics, Consulting, Actuaries
 • Datum 2020-09-08
 • Artikeltyp Aktuellt

Är du student och befinner dig i riskgrupp för coronaviruset?

För att du som student ska känna trygg på våra campus har vi gjort en hel del för att minska smittspridningen av coronaviruset.

om Är du student och befinner dig i riskgrupp för coronaviruset?

Anmäl dig till Idélabs kurser och workshops

Passa på att vässa dina kunskaper inom bland annat bokföring, konflikthantering och styrelsearbete. Under hösten kan du delta i Idélabs olika kurser och workshops som du kan dra nytta av som entreprenör.

Läs mer

Använda Zoomklienten

Vi rekommenderar att du startar Zoomklienten innan du klickar på en länk som du har fått till ett möte, det är för att försäkra dig om att du kommer in i mötet som inloggad, och slipper fastna i väntrum eller få andra problem. Väljer du att gå in i ett möte utan att logga in kommer du att hamna i ett väntrum.

Läs mer
 • Datum 2020-09-21
 • Artikeltyp Aktuellt

Biblioteksvärd till Västerås

Vill du ha ett extrajobb under tiden du studerar? Nu söker vi en student som kan jobba extra under morgnar och kvällar på högskolebiblioteket i Västerås.

om Biblioteksvärd till Västerås

Bostadsgaranti

Funderar du på var du ska bo under studietiden? Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad om ansöka görs innan den 10 augusti.

Läs mer

Examen

När du är klar med dina studier kan du ansöka om examensbevis, som är ett intyg på att du genom dina studier fått kunskap och förmågor inom ett visst område och en viss nivå.

Läs mer

Frågor och svar om coronaviruset

Här hittar du vanliga frågor och svar om Coronaviruset som kan vara relevanta för dig som student.

Frågor och svar

Nytt campus i Eskilstuna

Här hittar du allt du behöver veta om MDH:s nya campus i Eskilstuna.

Läs mer

Akademiskt skrivande

Här hittar du hjälp för att kunna utveckla ditt skrivande under din tid på högskolan.

Läs mer

Studieteknik

Med en bra studieteknik ökar dina chanser att lyckas med studierna. Goda studievanor hjälper dig inte bara att lära dig nya saker utan håller även stressen borta. Här får du värdefulla tips på vägen.

Läs mer

Återvändande student?

Är du en tenta kort från examen? Kom livet ivägen? Det är aldrig för sent att ta upp dina studier och komma i mål. Vi hjälper dig att komma igång.

Välkommen tillbaka!