Text

Ny student


Välkommen som ny student  

Grattis till ett bra val. Vad roligt att du valt att studera på just MDH. Här hittar du information om vad du behöver göra när du blivit antagen.

1. Tacka ja till din utbildning

När du fått ditt antagningsbesked måste du tacka ja till din antagning på antagning.se innan du kan registrera dig. Om du ångrar ditt studieval ska du lämna återbud på din anmälan på antagning.se. På så sätt lämnar du platsen till någon annan sökande.

2. Skapa ett student-konto

Du som är antagen och har tackat ja till en kurs eller ett program på antagning.se behöver ett studentkonto för att kunna logga in på datorer, e-post samt övriga IT-tjänster. Du kan beställa ditt studentkonto två veckor innan höstterminsstart och en vecka innan vårterminsstart (13 januari 2020).

3. Registrera dig

Du måste registrera dig på kursen eller programmet, annars förlorar du din plats. Registreringen är öppen mellan 13 till 26 januari för vårterminsstart. Registreringen stänger söndag samma vecka som termins- eller kursstart. Är du antagen till ett program ska du registrera dig på kursen/kurserna i programmet, då blir du automatiskt registrerad på programmet och platsen är din.

4. Beställ passerkort

Passerkortet är ett personligt kort som du använder för att komma in i högskolans lokaler och för att skriva ut. Det är dessutom färdbevis för gratisbussarna mellan campus Eskilstuna och Västerås. Du beställer ditt passerkort efter att du har registrerat dig.

5. Introduktionsdagar

Du som är antagen till en utbildning är varmt välkommen på introduktionsdagar. Under första dagen får du viktig information och chans att bekanta dig med såväl högskolan som campusstäderna. Studentföreningarna håller även i olika aktiviteter.

Dag två fortsätter introduktionen med en välfylld informationstimme på båda orter, där olika funktioner på högskolan delger information som är bra att ha koll på som ny student.

Introduktionen är inte obligatorisk men den är en lärorik och rolig start på studierna som vi rekommenderar att du går på.

Introduktionsdagar januari 2020

Introduktion 20 januari i Eskilstuna och Västerås. Introduktionsföreläsning 21 januari i Eskilstuna, 22 januari i Västerås.

6. Program- och kursstart

Vårterminen 2020 startar officiellt den 20 januari. Men alla kurser och program startar inte på samma dag. På länken nedan kan du söka efter din kurs eller ditt program, för att se när det är dags att köra igång.

På nedanstående tre program måste du även närvara fysiskt vid ett officiellt upprop:

  • Fysioterapeutprogrammet (GTV01)
  • Sjuksköterskeprogrammet (GSE03, GSN03, GSV03)
  • Barnmorskeprogrammet (ZOJ20)

Om du får förhinder och inte kan närvara på uppropet på något av ovanstående program måste du meddela det till antagningen på MDH, annars förlorar du din plats. På alla andra program behåller du din plats genom att registrera dig på de första kurserna i programmet.

Om du ångrar ditt studieval ska du lämna återbud på din anmälan på antagning.se. På så sätt lämnar du platsen till någon annan sökande.