Studievägledning

MDH erbjuder central studievägledning för dig som har generella frågor om studier och yrken, och specialiserade studievägledare om du har frågor om specifika utbildningsområden. Välkommen att kontakta oss!

Har du allmänna frågor om studier och yrken?

Studievägledarna vid den centrala studievägledningen kan hjälpa dig med dina allmänna frågor, med vägledning inför ditt studie- och yrkesval och med frågor som exempelvis behörighet inför en ansökan.

Kontakta MDH:s centrala studievägledare

Har du detaljerade frågor om specifika utbildningar?

Då kan du vända dig till studievägledarna på våra akademier. Här kan du få vägledning om det egna områdets program och kurser och information om behörigheter, examenskrav, tillgodoräknanden, studieuppehåll och studieavbrott – till exempel.

Kontakta studievägledare på MDH:s akademier

Konsten att välja utbildning

Att välja utbildning handlar om att välja framtid. Är du osäker på vilken typ av utbildning som passar just dig? Ett samtal med en studievägledare kan hjälpa dig att komma närmare ett val som känns rätt för dig. Du får ut mer av samtalet om du har förberett dig.

Här följer några tips att fundera över som kan hjälpa dig att bli säkrare i ditt val av utbildning

Drop in!

OBS: Onsdag den 19 December är det sista Drop in för den här terminen. Vi återkommer med information efter årsskiftet när vi startar upp Drop in igen.

Du är välkommen att ställa dina frågor till en studievägledare vid Studenttorget i Västerås och Eskilstuna varje onsdag kl.12.00-13.00. Önskar du ett längre samtal är du välkommen att boka en tid genom att mejla eller ringa till oss.

Välkommen!