Text

Under pandemin är det viktigare än någonsin att röra på sig. Därför drog vi igång Pluggpeppen! En hälsoutmaning för programstudenterna där de utmanade varandra genom att träna och regga poäng i en app.

Pluggpeppen!

Under pandemin är det viktigare än någonsin att röra på sig. Därför drog vi igång Pluggpeppen! En hälsoutmaning för programstudenterna där de utmanade varandra genom att träna och regga poäng i en app. Löpning, yoga, styrketräning eller gå ut med hunden – all rörelse räknades!

Målet? Att få mer energi, bättre hälsa och starkare digital klassammanhållning. Så att vi orkar lite till! Och att nå totalt 4 000 000 poäng, efter att Volvo CE skickat in en extra utmaning och utlovat en donation på 10 000 kronor till Eskilstuna Stadsmission om studenterna lyckades.

17 maj korade vi det vinnande programmet: Robotikingenjöerna! Fast alla vann ju, för alla blir smartare, gladare och roligare av att röra på sig. Det finns det gott om forskning som visar. Totalpoängen landade strax under 4 000 000, men Volvo belönade den starka insatsen med att donera pengarna som utlovat.

Slutet gått, allting gott. Nu håller vi i våra nya, hälsosamma vanor! Kommer ihåg att ta pauser även när det är som mest intensivt i plugget, och skrapar ihop den där vardagsmotionen. För det gör oss alla till vinnare.

Pluggpeppen avgjord

Pluggpeppen är MDH:s initiativ för att på ett lustfyllt sätt peppa programstudenterna att röra på sig mer under pandemin. Nu är tävlingen avgjord. Segrade gjorde Robotikingenjörerna – och Eskilstuna Stadsmission får en donation från Volvo CE.

Läs mer

Grattis Robotik-ingenjörerna!

Pluggpeppen är avgjord och Robotingenjörerna kammade hem segern med hela 16 309 poäng! Hur lyckades robotiknördarna egentligen? Vi frågade Adrian Fager.

Läs mer

Nu är vi i mål!

Efter sex svettiga veckor har Pluggpeppen gått i mål. Vad blev resultatet? Och hur känns det nu? Vi frågade Anna Ulriksson Biderman, projektledare för hälsoutmaningen.

Läs mer

Vad händer nu?

Nu ska robotikingenjörerna få sitt pris: ett svettigt onlineträningspass med kändis-PT:n, kampsportaren och gymägaren Fannie Redman. Håll koll i våra sociala kanaler den 17 juni så kan du vara med och heja fram dem!

Pepp på Pluggpeppen!

Det är många som har lämnat soffan och hängt på vår träningsutmaning Pluggpeppen! Elin Mellberg är en av dem som tagit chansen att få extra energi i vår.

Läs mer

Träning ger kunskaper för livet

Fokus och disciplin är det viktigaste. Att må bra av träningen är en bonus. Det säger Ahmed Ibrahim, som utmanar sig själv lite extra i Pluggpeppen.

Läs mer

Tove tankar energi i skogen

Pluggpeppen har gett många motivation att komma igång med träningen. En av dem är Tove Thiel, som kombinerar rörelse och reflektion genom att gå i skogen.

Läs mer

"HeatoN" stöttar Pluggpeppen

E-sportlegenden Emil ”Heaton” Christensen har sedan länge ett stort intresse för hälsa och träning. Nu engagerar han sig i Pluggpeppen, en hälsoutmaning för programstudenter på MDH.

Läs mer

Stillasittandet har ökat med 40 minuter om dagen

Att vi arbetar och studerar mer hemifrån under pandemin ger stora effekter på hur mycket vi rör oss. Det visar en ny studie som MDH genomfört tillsammans med Novus.

Läs mer

Robotiknördar satsar på att vara först

Just nu ligger Robotikingenjörerna i topp i Pluggpeppen. Vad ligger bakom framgången? Har robotar hackat systemet? Emma Jakobsson, student på MDH, berättar.

Läs mer

Forskning inom hälsa

MDH bedriver forskning inom samtliga av FN:s globala mål, bland annat för att säkerställa hälsa.

Pluggpeppen

Just nu är det viktigare än någonsin att röra på sig. Därför drar vi igång Pluggpeppen! En tävling där du och dina programkompisar utmanar andra program på MDH genom att träna och regga poäng i en app. Spring, yoga, simma, styrketräna eller gå ut med hunden – vad du än gör får laget att klättra i tabellen. Och inte minst: peppa, utmana och pusha varandra att orka lite till!

17 maj korar vi det vinnande programmet. Fast alla vinner ju, för alla blir smartare, gladare och roligare av att röra på sig. Så ta sats och lämna soffan, för nu kör vi!

Hur kommer jag igång?

Vi har skickat ett mejl Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

  • Datum 2021-03-16
  • Artikeltyp Aktuellt

Ny studie: stillasittandet har ökat med 40 min per dag under pandemin

Att vi arbetar och studerar mer hemifrån i pandemin ger stora effekter på hur mycket vi rör oss. Det visar en ny studie som MDH genomfört tillsammans med Novus.

om Ny studie: stillasittandet har ökat med 40 min per dag under pandemin
  • Datum 2021-03-09
  • Artikeltyp Aktuellt

MDH och ABB förlänger samverkansavtal

MDH och ABB Sverige har skrivit under ett förnyat, långsiktigt samverkansavtal som ska stärka och utveckla ABB och MDH:s samarbete inom utbildning, forskning och innovation samtidigt som det bidrar till Mälardalsregionens konkurrenskraft.

om MDH och ABB förlänger samverkansavtal
  • Datum 2021-03-15
  • Artikeltyp Porträtt

"Behovet av behöriga SvA-lärare är oändligt"

För Rebecca Chow Löw har det aldrig varit någon tvekan om vad hon skulle bli när hon blev stor. Hon visste tidigt att hon ville bli lärare och känner idag att hon är på en plats där hon har möjlighet att göra skillnad för enskilda individer. Som lärare på Önstaskolan undervisar hon i engelska och svenska som andraspråk.

om "Behovet av behöriga SvA-lärare är oändligt"
Till toppen