Välkommen till Mälardalens högskola

Grattis till ett bra val! Nu börjar en spännande tid i ditt liv och möjligheterna är många. Förutom att tacka ja till din utbildningsplats (gäller inte om du är antagen i urval 2), behöver du tänka på några saker för att få en så bra start som möjligt som ny student.

Det du behöver tänka på är uppdelat i fem steg:

1. Skaffa studentkonto

2. Registrera dig

3. Beställ ditt MDH-kort

4. Gemensam introduktion för programstudenter

5. Närvara på uppropet

Mer information om stegen och hur du genomför dem finns nedan.

1. Skaffa studentkonto

Du som är antagen och tackat ja till program/kurs behöver ett studentkonto för att kunna logga in på datorer, få tillgång till din e-post samt övriga IT-tjänster.

Du kan skapa ditt studentkonto tidigast från tisdagen den 2 maj.

Hämta studentkonto  (öppnas i nytt fönster)

 

2. Registrera dig

Du måste registrera dig på de kurser och program du läser. Registreringsperioden startar 2 maj för program och kurser som börjar vid terminsstart. Registrering av kurser som börjar senare under terminen öppnas en vecka innan kursstart.

Registrera dig  (öppnas i nytt fönster)

Observera! Det kan ta upp till 6 timmar efter att du registrerat dig innan du kan logga in i

 

3. Beställ ditt MDH-kort

MDH-kortet är ett personligt kort som alla studenter får. Du använder det för bland annat utskrifter, komma in i datorsalarna och låna böcker i biblioteket. Det är dessutom färdbevis för gratisbussarna mellan campus Eskilstuna och Västerås.

Läs mer om MDH-kortet

Observera! Det kan ta upp till 6 timmar efter att du registrerat dig innan du kan beställa ditt MDH-kort.

Beställ ditt MDH-kort (öppnas i nytt fönster)

 

4. Gemensam introduktion för programstudenter

Välkomstdag och aktiviteter med linjeföreningarna torsdag den 24 augusti och introduktionsföresläsningar fredag den 25 augusti.

Introduktion för nya programstudenter

 

5. Närvara på uppropet

Du måste närvara vid uppropet för att behålla din studieplats. Om du får förhinder och inte kan delta på uppropet måste du meddela högskolan detta. Du som ska studera ett program meddelar  antagningen på MDH  och du som ska läsa kurser meddelar  studenttorget via mejl.

Sök fram din uppropsinformation

 

Kursplan och kurslitteratur

Kursplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. I kursplanen hittar du också den litteratur du behöver.

Sök kursplan

 

Hitta ditt schema

De flesta scheman finns inlagda två veckor innan kursstart. Observera att vissa lokaländringar kan ske under terminens gång. Håll utkik på schemasidan för aktuellt schema. Du hittar även ditt schema i studentportalen.

Sök schema

 

Att anmäla sig till tentamen och hämta ut resultat

Du måste anmäla dig till tentamen senast 10 kalenderdagar före tentamen äger rum, detta gör du i studentportalen. Du får en bekräftelse på din anmälan till din studentmejl. Tentamenslokal publiceras senast två arbetsdagar före tentamenstillfället i kursschemat och på anslagstavlor i anslutning till studenttorget på respektive ort. Du får e-post till din studentmejl om dina tentamensresultat. Du hittar även ditt tentamensresultat i studentportalen.