”Vinsten betyder att vi är dominanta på arbetsmarknaden”

2018-03-16 | Utbildning

Johar Classon och Ciaran Sundberg från NTI-gymnasiet i Stockholm, vann årets upplaga av Network Challenge, som avgjordes på MDH under fredagen.

 

– Vi är väldigt nöjda och stolta, Ciaran Sundberg, som tillsammans med sin lagkamrat Johar Classon tävlade för NTI-gymnasiet och vann.

Det är tredje året i rad som NTI-gymnasiet vinner tävlingen, som arrangeras av nätverksprogrammen vid MDH. I årets upplaga ställde skolan upp med två lag som knep både första och andra platsen.

– Att det har gått så bra för oss tre år i rad beror framför allt på att vi har engagerade elever som vill lära sig, säger Henrik Sundin som är lärare i nätverksteknik på NTI-gymnasiet och den som varit med i uttagningen av lagen.

Om tävlingen

I tävlingen Network Challenge, som i år arrangerats för sjätte året i rad, möts lag, besående av två deltagare, från olika gymnasieskolor i Västerås och Stockholm. Årets tävling innehöll fyra moment, med både praktiska och teoretiska delar såsom att skapa datornätverk, möjliggöra datakommunikation och lösa nätverksproblem.  

Årets seger togs hem av Johar Classon och Ciaran Sundberg från NTI-gymnasiet, med 333 poäng av 400 möjliga. För att se intervjun med segrarna, klicka på klippet ovan.

På andra plats hamnade Ivar Myrberg och Julian Steiman, även de från NTI-gymnasiet och på en tredje plats hamnade Linus Lindström och Adrian Estelli från Grillska gymnasiet i Västerås.