Västerås Studenters IF = Årets förening

2010-10-26 | Student

Västerås Studenters Idrottsförening (VSIF) på Mälardalens högskola har utsetts till ”Årets förening” av Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF).

VSIF är en förening av och för studenter i Västerås. Föreningen har funnits på Mälardalens högskola i 31 år och har idag totalt ungefär 120 medlemmar. Föreningen erbjuder bland annat sina medlemmar aerobics, innebandy och volleyboll.

VSIF har under det gångna året drivit ett ambitiöst arbete för att utveckla sin organisation och verksamhet, ett arbete som nu uppmärksammas. VSIF tilldelades priset för Årets förening under lördagskvällen vid den galamiddag som hölls i anslutning till SAIF:s förbundsmöte.

Juryns motivering

”Årets förening bygger sin verksamhet på en vision som i år har resulterat i en kraftig utökning av den egna verksamheten, utbyte med andra studentidrottsföreningar och deltagande i SAIF-arrangemang. Dessutom finns en långsiktighet som borgar för att föreningen även i framtiden skall vara livaktig och därmed utgöra en modell för hur en liten studentidrottsförening kan drivas.”

- Det här är ett stort ögonblick i VSIFs historia och det känns väldigt skönt att få lite bekräftelse på allt arbete vi lagt ner i föreningen. Att vinna pris som årets förening är väl det största som finns inom studentidrotten. Vi får också hoppas att det lockar ännu fler studenter att engagera sig i föreningen, säger Thomas Eek, VSIFs ordförande.

Läs mer om VSIF