Välbesökt när MDH bjöd in till exjobbsdag

2016-10-14 | Student

Runt 100 studenter tog chansen att knyta värdefulla kontakter med arbetsgivare i regionen när Mälardalens högskola (MDH) höll exjobbsdag i Eskilstuna.

Studenterna, som pluggar produktionsteknik, logistik, produktdesign, innovationsteknik samt informationsdesign, fick inspiration till exjobb och möjlighet att utbyta idéer med arbetsgivare under torsdagen den 13 oktober. En av dem var 23-åriga Gabriella Cizmeli som läser civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign. Hon vill skriva ett exjobb med fokus på logistik.
– Det känns väldigt positivt. Jag har tagit chansen att prata med två företag om exjobb som jag är intresserad av, säger hon.

På plats fanns 22 arbetsgivare både från offentlig sektor och från näringslivet, exempelvis Eskilstuna kommun, ABB, Volvo Construction Equipment och Optoga AB. Dagen inleddes med en föreläsning där arbetsgivarna kort presenterade sina verksamheter och sina exjobbsidéer. Därefter följde ett mingel med möjligheter till nätverkande där studenterna även kunde lyfta egna förslag på exjobb.

Natasha Lagumdzija, produktionschef på Eskilstuna Elektronikpartner AB, deltog för första gången på exjobbsdagen, men företaget är en återkommande utställare.
– MDH-studenter har gjort exjobb hos oss tidigare och vi är jättenöjda med samarbetet. Idag har vi träffat flera intresserade studenter, så nästa steg är ett möte för att kunna diskutera vidare, säger Natasha. 

Exjobbsdagen i Eskilstuna arrangeras årligen inom ramen för Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) och Karriärtorget på MDH. För att ytterligare stärka kopplingen mellan studenter och näringsliv inledde MITC och Eskilstuna kommun i januari 2015 ett samarbete med linjeföreningen Mälardalens ingenjörer. 23-årige André Löfqvist läser det femte och sista året på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign. Han är, vid sidan av sina studier, exjobbskoordinator och näringslivsansvarig inom samarbetet i linjeföreningen, och trivs väl med det uppdraget:
– Vi arrangerar till exempel karriärkvällar och lunchföreläsningar med företag för att stärka samverkan mellan oss studenter och framtida arbetsgivare. Det som är så roligt med att vara en del av event som exjobbsdagen är att det blir så bra stämning.