Unik uppdragsutbildning inom Innovativt ledarskap i Nacka

2011-09-13 | Student

För andra året i rad har Mälardalens högskola arrangerat uppdragsutbildningen Innovativt ledarskap i högskolans lokaler i Kunskapsgallerian i Nacka.

Utbildningen ger 15 högskolepoäng och erbjuds på avancerad nivå inom Innovationsteknik. Den är unik i sitt slag eftersom ämnena innovation och förändringsarbete i offentlig verksamhet kombineras samt att den erbjuds på högskolenivå. Målgruppen är chefer inom Nacka kommun. Den 14 september 2011 avslutas denna omgång av utbildningen.

- Kursens mål var att ge ökad fördjupad kompetens kring ledarskap för innovation och kreativitet och syftet var att stärka kompetensen i affärsmannaskap. Under avslutningen imorgon kommer vi att summera kursen med ett seminarium om Innovativt ledarskap, berättar Sven Arrelöv som är kursansvarig.

Den första omgången av Innovativt ledarskap skedde i oktober 2009 till september 2010 med 16 deltagare. Då, som nu, har Nacka kommun beställt utbildningen från Mälardalens högskola. Chefer från tjänstemannasidan i de olika verksamheterna inom Nacka kommun har tagit del av utbildningen. Den nuvarande kursomgången startade i oktober 2010 och omfattar 14 deltagare. En ny omgång av kursen kommer att ske i mars 2012 till januari 2013. Mälardalens högskola bedriver även andra uppdragsutbildningar såsom Konkurrenskraftigt ledarskap, som även den avslutades under veckan i Västerås.

För mer information om de olika uppdragsutbildningarna som Mälardalens högskola erbjuder, se länk nedan.

Uppdragsutbildning