Två av högskolans internationella studenter utsedda till Global Swedes av Utrikesdepartementet

2011-05-18 | Student

Två av Mälardalens högskolas internationella studenter, Albert Franklin Bayeck och Mahgol Amin, har utsetts till Global Swedes av Utrikesdepartementet. Som Global Swedes kommer de att vara representanter för Sverige i sina hemländer och fungera som ambassadörer för Sverige och den högre utbildningen.

Global Swede är en ny satsning från utrikesdepartementet och Enheten för främjande och EU:s inre marknad. Syftet är att skapa goda nätverk med utländska studenter som kan verka som en brygga mellan svenskt näringsliv och utlandet.

Vid en ceremoni den 4 maj tilldelades 24 internationella studenter diplom av handelsminister Ewa Björling. Mälardalens högskola var, som enda lärosäte utanför Stockholm, representerat av studenterna Albert Franklin Bayeck och Mahgol Amin.

Albert Franklin Bayeck läser en magisterexamen med inriktning ekologi och Mahgol Amin har läst en magisterexamen i Industrial management och studerar nu masterprogrammet Financial Engineering.

- Jag blev glatt överraskad när jag utsågs till Global Swede, ett riktigt hedersuppdrag. Jag trivs bra här i Västerås och på Mälardalens högskola. Jag hoppas bli klar med min utbildning i juni 2012 och förhoppningsvis får jag i framtiden en studieplats som doktorand, säger Mahgol Amin.

Läs mer

Läs mer om Global Swede på regeringens webbplats

Läs mer om masterprogrammet Financial Engineering