Sveriges största mötesplats för utveckling av högre utbildning

2018-10-08 | Utbildning Forskning/Samverkan Alumni Omvärld

Den 9 oktober och två dagar framåt finns Sveriges största mötesplats för pedagogisk utveckling av högre utbildning i Västerås. Över 400 deltagare från 38 nordiska lärosäten kommer till Västmanland för att delta i konferensen NU2018, som arrangeras av Mälardalens högskola (MDH), Linköpings universitet och Örebro universitet.

– Syftet med konferensen är att främja pedagogiskt utvecklingsarbete genom att erbjuda en mötesplats för spridning, dialog och debatt, säger projektledare Åsa Ryegård från MDH.

NU2018 på Aros Congress Center är den sjätte NU-konferensen i ordningen. NU (Nätverk och Utveckling) anordnas vartannat år och vänder sig till alla som är engagerade i svensk högre utbildning.

Målgruppen för konferensen är lärare, pedagogiska utvecklare och andra medarbetare vid universitet och högskolor samt studenter.

Tredagarskonferens

Under ett späckat schema kan de omkring 400 deltagarna ta del av över 150 olika bidrag på det övergripande temat det akademiska lärarskapet.

– Under temat vill vi synliggöra perspektiven studentens lärande och utveckling, lärarens lärande och utveckling, samt högskolans lärande och utveckling, säger Åsa Ryegård.

Kaxig, lat och karriärsugen – dagens student?, Modernt lärande utan internet och Könsidentitet – dealbreakers vid utbildningsval är tre av de 156 bidragen som deltagarna kan välja mellan.

Konferensens första av totalt tre huvudtalare är Max Scheja, professor i högskolepedagogik vid Stockholms universitet. Hans forskningsintressen handlar särskilt om hur högskolestudenter utvecklar sin akademiska och professionella förståelse i relation till hur de uppfattar sin studiesituation.

De andra två huvudtalarna är Åsa Nilsonne, Senior professor i medicinsk psykologi (Karolinska institutet) och Ray Land, professor i högre utbildning (Durham university, England).

Bakom konferensen står som alltid Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF). MDH arrangerar konferensen tillsammans med Linköpings universitet och Örebro universitet.

Kontakt

Projektledare Åsa Ryegård, 0736-62 13 78

Projektadministratör Erica Magnell Enocksson, 0736-62 14 09

Webbplats: www.nu2018.se

Program