Studenter i final i Investment Reaserch Challenge

2015-02-25 | Utbildning Student

Ett lag bestående av studenter från Analytical Finance och Financial Engineering kom till final i 2015 års Investment Research Challenge (IRC) som är en global lagtävling i aktieanalys för morgondagens bästa analytiker. De fyra lagen som gick vidare till final var, förutom Mälardalens högskola, studenter från KTH, Lunds universitet och Handelshögskolan.

Studenternas uppdrag var att värdera Atlas Copco och utfärda en rekommendation på aktien i en rapport. Arbetet innebar ett stort research arbete och en djup förståelse för värdering, finansiell analys och marknadstrender.
 
– Att komma till final betydde att vi hade gjort ett gott arbete och levererat en bra rapport. Vi ville verkligen vinna, men vi mötte tufft motstånd från lag som hade förberett sig väl. Trots att vi inte vann lärde vi oss mycket av att arbeta som ett team, vi fick möjlighet att nätverka och få en ovärderlig värderingserfarenhet. Dessutom fick vi chansen att utmana andra universitet i Sverige, bedriva krävande research arbete och chansen att tillämpa teoretiska modeller i verkliga fall. Det var en tillfredställande upplevelse, sa lagledaren Erick Mokaya.
 
Övriga medverkande från Mälardalens högskola var Katharine Shelby, Andile Ndiweni och Nattha Saengchan. 

Läs mer om 2015 års Investment Research Challenge och få information om tävlingen