Studenter från MDH till final i designtävling

2012-04-23 | Student

Studenter på Mälardalens högskola har blivit nominerade till finalplats i designtävlingen Wonderful Garden, en tävling som handlar om att ta fram en produkt för trädgården i plast. Tävlingen anordnas av Svensk Plastindustriförening, SPIF.

– Det är jättekul att vi blev nominerade och jag hoppas såklart att vi vinner. Vi har lagt ned mycket arbete på utformning av produkten, säger Kajsa Berggren som läser det tredje året på programmet Innovation och produktdesign och som är en av studenterna i projektgruppen.

Projektgruppen består av de åtta studenterna Kajsa Berggren, Marie Norling, Matilda Lagerkvist, Jan- Peter Rosén, Fredrik Nyberg, Linda Gustavsson, Axel Hällström och Sofie Danilov från årskurs 3 – årskurs 5 vid programmen Innovation och produktdesign och Innovation, produktion och logistik. Studenterna har sedan i höstas läst kursen Projektarbete- Produkt- och processutveckling och tävlingen Wonderful Garden är anknutet till kursen.

Produkten som gick till final heter VeggiLine och är ett set med planteringsskyltar för att märka ut var man planterat olika grönsaker och rotfrukter.
– Detta är en ny kul variant på en redan existerande produkt. Vi har skrivit ut konturer av grönsaker i en Rapid Prototyping maskin som finns i studentverkstaden på MDH, säger Kajsa.

De andra produkterna är dels en kubbplatta, Plattan i mattan, som används för att sätta under kubbpjäserna så att de inte ramlar av sig själva och en vägghängd kruka, See-d, som används för att snyggt göra sin egen planteringsvägg.

Personal från IDT som varit involverade i projektet är Jan Frohm, Leif Grönvall, Ragnar Tengstrand och Henrik Lekryd. Prisutdelning sker på ELMIApolymer- mässan i Jönköping 10 maj.