Storslam för NTI-gymnasiet i Network Challenge 2016

2016-05-04 | Utbildning

NTI-gymnasiet från Stockholm tog såväl första som andraplatsen i årets upplaga av Network Challenge som arrangerades i fredags på Mälardalens högskola (MDH) i Västerås. Tävlingen testar förmågan att lösa nätverksproblem hos gymnasieelever.

 

Det är fjärde året i rad som MDH arrangerar tävlingen, där gymnasieelever tävlar i lag om två mot varandra, om vem som lyckas bäst med att lösa ett antal nätverksproblem. I årets tävling deltog sju lag från Västerås, Eskilstuna och Stockholm. Vann gjorde Jonatan Larsson och Mikael Brottman som båda läser sista året på NTI-gymnasiet i Stockholm.

– Det här är så sjukt kul! Vi är helt chockade. När vi åkte hit sa vi att vi blir glada om vi inte kommer sist, och så gick vi och vann istället, säger de om insatsen.

I Network Challenge möter lagen varandra i dueller som resten av de tävlande, lärare och övrig publik kan följa på storskärm.

– Tävlingen består av två olika moment, där eleverna får plus- respektive minuspoäng för hur de tar sig an uppgifterna. Allt sker på tid, så det gäller att kunna följa instruktioner och ha de grundläggande konfigureringskunskaperna i ryggmärgen, säger Joakim Wangborn, tävlingsansvarig samt lärare på högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik på MDH.

Tvåa i tävlingen kom Jacob Nykvist och Dennis Lundblad, även de från NTI-gymnasiet i Stockholm, och trea kom Alexander Rehnman och Emil Drans från Wijkmanska gymnasiet i Västerås.