Stämningsfull festkonsert på slottet

2014-10-14 | Student

Musiken stod i centrum, som sig bör, när MDH firade att högskolan erhållit en konstnärlig kandidatexamen för kammarmusikprogrammet.

 

Birgitta Svendén, hedersdoktor vid MDH, operachef och vd för Kungliga Operan, var en av talarna. Hon lyfte särskilt att högskolan med kammarmusikutbildningen och den nya examensrätten tar ansvar för landets kulturella utveckling i en tid där mycket på kulturområdet avvecklas. Rektor Karin Röding och Pia Lindberg, akademichef för akademin för utbildning, kultur och kommunikation, talade också under kvällen och uppmärksammade då bland mycket annat det gedigna och värdefulla arbete som medarbetare vid UKK och kammarmusikprogrammet lagt ner och som banat väg för att MDH nu har den nya examensrätten.

 

Lena Hellström-Färnlöf, professor i sång och konstnärlig ledare, samt Staffan Sandström, avdelningschef för avdelningen för musik, visade sin glädje över examensrätten genom att bjuda på ett program där studenter vid kammarmusikprogrammet framförde sång och musik.

Medverkande studenter under kvällen var:

Magdalena Milinska, violin; Ruth Spargo, cello; Viktor Johansson, tenor; Jonathan Söderlund, piano; Amelie Flink, sopran; Rebecca Hellbom, sopran; Sofia Stenqvist, horn, Mikael Horned, baryton och Kajsa Palmér, mezzosopran.

Henrik Berg, piano och lärare i instudering vid kammarmusikprogrammet, ackompagnerade flera av studenterna under kvällen.