Så ska ungas intresse för teknik väckas

2018-02-08 | På campus Omvärld

Nu har kvalomgången för Teknikåttan dragit igång, där åttondeklassare i hela Sverige tävlar inom teknik, matematik och naturvetenskap. I år är det 70 klasser i vår region Mälardalen/Södermanland som tävlar om att bli de fyra som går vidare till regiontävlingen i april.

 

Teknikåttan startar med en kvalificeringstävling, där alla klasser i årskurs 8 i Sverige kan delta. De bästa klasserna i respektive region går vidare till regiontävlingarna. Det vinnande laget i regiontävlingen går vidare till rikstävlingen där de 12 bästa lagen i Sverige möts i tävlingar där tillslut årets Teknikåtta utses.

– Syftet med Teknikåttan är att öka unga människor intresse för teknik och stimulera deras fantasi och kreativitet. Teknik är kul och vi hoppas att det här ska leda till att fler unga människor också inser det, säger Fredrik Nordman, universitetsadjunkt i byggnadsteknik på MDH och en av projektledarna för årets tävling.

Tävlingen samarrangeras av elva universitet och högskolor, däribland Mälardalens högskola, och riktar sig därmed till alla åttondeklassare i Sverige.

För mer information om Teknikåttan, kontakta Fredrik Nordman , eller besök mdh.se/teknikattan