Rachael Berglund - bäst på att kommunicera forskning

2018-09-28 | Forskning/Samverkan Omvärld

Rachael Berglund, industridoktorand i kvalitetsutveckling och praktikbaserad innovation, vann årets upplaga av Forskar Grand Prix vid MDH. Nu kommer hon att representera MDH i riksfinalen på Nalen i Stockholm den 27 november.


 

Rachael Berglund och prorektor Peter Gustafsson.

– Jag blev jätteförvånad, men det känns såklart jättekul! Nu ser jag framemot att få representera MDH i finalen, säger Rachael Berglund.

Forskar Grand Prix är en nationell tävling för forskare i att på kort tid göra den mest begripliga, fängslande och inspirerande presentationen av sin forskning. Rachael Berglund forskar om hur företag arbetar med den psykosociala arbetsmiljön, det vill säga de anställdas psykiska hälsa och välbefinnande, och hur det arbetet påverkar de anställda. Under tävlingen berättade hon hur företag kan jobba med att förbättra arbetsmiljön genom att göra riskbedömningar och åtgärda dem.

– Jag valde att forska om detta för att jag vet att många omkring mig mår dåligt på sina arbetsplats. Men det är få som vet hur man ska göra för att skapa en bra arbetsmiljö. Jag vill göra skillnad och hjälpa företag att på ett enkelt sätt skapa en god arbetsmiljö, säger Rachael Berglund.

Både publiken och juryn var eniga om vinnaren, som den 27 november kommer representera MDH i riksfinalen som går av stapeln på Nalen i Stockholm. Då kommer hon att tävla mot sex andra lärosäten från Borås, Karlshamn, Lund, Skövde och Stockholm.