På jakt efter entreprenörer

2010-01-27 | Student

Den nationella tävlingen Entreprenörsjakten närmar sig. I Västerås och Eskilstuna ordnas nu två debattkvällar om entreprenörskap och behovet av unga företagsledare.

Entreprenörsjakten – debatt ställer frågan vad det är som gör att inte fler unga vågar starta eget, särskilt i tider med skyhög ungdomsarbetslöshet. Den 2 och 3 februari samlas några av Sveriges främsta unga lokala entreprenörer och morgondagens företagsledare i Västerås och Eskilstuna för att debattera framtidens behov av företagande och innovationer med representanter från bland annat Svenskt Näringsliv.

- Det är enkelt att starta företag i Sverige, men allt för få unga väljer att göra det – fast de egentligen skulle vilja! Vad beror det på?, undrar projektledaren Hanna Lundberg, och tillägger att den frågan är en av många som tas upp på debattkvällarna.

Hanna Lundberg är innovationsforskare, styrelseledamot till Young Entrepreneurs of Sweden och har nu även fått uppdraget att vara projektledare för Entreprenörsjakten i Mälardalen. I april kommer regionens främsta unga entreprenörer tävla i en entreprenöriell femkamp där Mälardalens högskola deltar med ett eget lag från Innovationsprogrammet. Entreprenörsjakten - debatt är upptakten till den kommande tävlingen. Alla intresserade är välkomna!

Två debattkvällar

Tid: 2 februari, klockan: 19-21
Plats: Västerås Science Park, Linslagargränd 1

I panelen: Sven Hamrefors, professor i innovationsteknik vid Mälardalens högskola, grundare av fem etablerade bolag och Stockholm School of Entrepreneurship, William Moulod grundare & delägare i Key Solutions, Trollcarlen Carl Tillenius, Maria Berghäll grundare & delägare av Berghäll, Alderin & KW, Svenskt Näringslivs regionchef Kristin Lahed, Björn Nordén projektledare för YOU, Martina Fischer, skolutvecklare och Åsa Landenberg, tjänsteansvarig för produktutveckling på Mälarenergi Stadsnät.

Tid: 3 februari, klockan: 19-21
Plats: Munktell Science Park, Portgatan 3, Eskilstuna

I panelen: Henrik Hoffman, en av Nyköpings stora profiler, Cecilia Hyren, innovationsrådgivare, Tommy Svensson, grundare, ägare & VD i Work Agent, Klas Bringert, koordinator på Trafik i Mälardalen, Martina Fischer, skolutvecklare samt Erik Bengtzboe, regionchef på Ung Företagsamhet.

Entreprenörsjakten