Nya studenter fyller campus

2014-08-28 | Student

Nu är höstens nya studenter snart på plats på MDH och idag startar introduktionsdagarna för de 2300 studenter som ska gå ett program. Här välkomnas studenterna av representanter från högskolan, Mälardalens studentkår, Eskilstuna kommun och Västerås stad.

Den 1 september startar höstterminen och med start idag kommer högskolans nya programstudenter att välkomnas genom olika aktiviteter och föreläsningar. Introduktionsdagarna pågår under tre dagar, med information om MDH samt servicefunktioner på och utanför högskolan.

- Det är oerhört viktigt att man som ny programstudent känner sig välkommen till MDH, staden och studentlivet. Vi vill att studenterna ska få en så bra start på studierna som möjligt, det är ju för studenterna vi finns och det vill vi förmedla under deras introduktionstid. Välkomstceremonin är lika rolig varje år, att se alla förväntansfulla och nervösa ansikten, energin går nästan att ta på inne i Sporthallen och Bombardier Arena, säger Henrik Andersson, Student- och doktorandombudsman.

Till höstterminen börjar 2300 nya programstudenter, varav cirka 600 i Eskilstuna. 

Introduktion

I samband med terminsstart och MDH:s introduktionsdagar anordnas även rookieperioden som arrangeras av Mälardalens studentkår och linjeföreningarna. Under rookieperioden har de nya studenterna möjlighet att lära känna varandra och högskolan under studentaktiviteter både på och utanför campus.

Läs mer om introduktionsdagarna här .