Ny ordförande för Mälardalens studentkår utsedd

2010-09-01 | Student

Cathrine Åsklint 26 år är ny ordförande för Mälardalens studentkår. För Cathrine fyller studentkåren en viktig funktion genom sitt arbete för att förbättra studenternas situation och under sin tid som ordförande vill hon verka för att tydliggöra, vidareutveckla och synliggöra organisationen.

Cathrine Åsklint 26 år är bosatt i Eskilstuna men kommer ursprungligen från Solna utanför Stockholm. Cathrine har läst Innovationsprogrammet med beteendevetenskaplig inriktning på Mälardalens högskola. Hon ser ordförandeuppdraget som en intressant utmaning.

- Uppdraget är i sig mångfacetterat och utmanande och som nyutexaminerad student känns det roligt att få ta sig an en sådan uppgift. Jag hoppas kunna bidra och utveckla Studentkåren samt anpassa organisationens arbete utifrån det förändrade förutsättningar som kårobligatoriets avskaffande har medfört, säger Cathrine Åsklint i ett uttalande.

Enligt Cathrine fyller studentkåren en viktig funktion genom sitt arbete för att förbättra studenters situation, men hon framhåller även att det viktiga arbetet inte alltid är tydligt för studenterna.

- Syns man inte så finns man inte och i dagens läge har studentkåren inte råd att inte synas. I och med att kårobligatoriet är avskaffat behöver Studentkåren locka till sig kunder som vilket annat företag som helst. Studenterna behöver enkelt få svar på frågan "vad får jag för det”. Ser man inte nyttan med att vara medlem så låter man helt enkelt bli.

Formellt tillträder Cathrine sitt uppdrag den 13 september. Under de två första veckorna i september går Cathrine parallellt med studentkårens tidigare ordförande, Anna Edén.

Mälardalens Studentkårs nya webbplats: www.karen.nu