Nu kommer utbytesstudenterna till högskolan

2010-01-15 | Student

Idag fredag anländer de första utbytesstudenterna som ska läsa på Mälardalens högskola under vårterminen. Totalt väntas 110 utbytesstudenter från bland annat Nederländerna, Frankrike, Japan, Korea och Tanzania. På måndag startar en intensiv introduktionsvecka för de nya studenterna. På schemat står, förutom praktisk information om högskolan, bland annat stadsvandring och ett besök på IKEA.

Av de 110 utbytesstudenterna kommer de flesta denna termin från Nederländerna, därefter Turkiet och Frankrike. Antalet Erasmusstudenter (från EU/EEA länder) är drygt 80. Resterande studenter är utbytesstudenter från partneruniversitet utanför Europa, till exempel Australien, Japan, Kina, Korea, Mexico, Tanzania, Thailand och USA.

Under nästa vecka hälsas de nya utbytesstudenterna välkomna till Mälardalens högskola genom en introduktionsvecka. På schemat står bland annat praktisk information om högskolan men också sociala aktiviteter genom Studentkårens internationella utskott.

- En årligen återkommande aktvitet som vi erbjuder i samarbete med Studentkåren är ett besök på IKEA, något som brukar vara mycket uppskattat. Vi kommer också självklart bjuda på traditionell svensk fika med kanelbullar, det är nästan ett måste, säger Johanna Forsström på högskolans internationella enhet.