Nu är studenterna på plats

2013-09-02 | Student

Nu har de nya studenterna kommit till MDH och 29-30 augusti var det introduktionsdagar för de studenter som ska gå ett program.

Under torsdagen hölls välkomstinformation i Bombardier arena i Västerås och Sporthallen i Eskilstuna, där de nya studenterna fick information om MDH men även information om servicefunktioner på och utanför högskolan. Det var en glad tillställning där de nya studenterna själva fick jubla och applådera på utvalda frågor. Bland annat visade det sig att den mest långväga programstudenten kommer från en liten by norr om Kiruna.

På fredagen kunde studenterna besöka olika seminarier om annat som är bra att veta som ny student på MDH, till exempel IT-stöd och tips om hur man ska planera sina studier.

- Vi på studentcentrum har tillsammans med kommunikationssektionen i år arbetat för att göra välkomst- och introduktionsinformationen mer sammanhållen och tilltalande. Allt från välkomstutskick till introduktionsdagarnas upplägg har setts över, för att ge studenterna ett ännu bättre välkomnande, säger Lennart Ytter, chef för studentcentrum.

Utöver högskolans introduktionsinformation anordnas under de två första veckorna även rookieperioden, som arrangeras av Mälardalens Studentkår, linjeföreningarna och studentföreningarna. Under rookieperioden har de nya studenterna möjlighet att lära känna varandra och högskolan under studentaktiviter både på och utanför campus.