Nominera Årets alumn vid Mälardalens högskola 2013

2013-08-28 | Alumni Student

Nu är det dags att nominera kandidater till utmärkelsen Årets alumn vid Mälardalens högskola 2013. Du har möjlighet att nominera en eller flera kandidater fram till fredag 6 september kl 17.00. Utmärkelsen delas ut av prorektor Paul Pettersson torsdag 3 oktober i samband med den nationella alumniveckan.

- Det är viktigt att lyfta fram tidigare studenter som är goda ambassadörer för Mälardalens högskola. Förutom äran består utmärkelsen av ett diplom som delas ut under den nationella alumniveckan samt hedersuppdraget att hålla ett tal till studenterna under examenshögtiden, säger Birgitta Hultqvist, kommunikatör för alumniverksamheten vid Mälardalens högskola.  

Nominering

Alla studenter, anställda, ledamöter i styrelse och nämnder vid högskolan samt medlemmar i MDH Alumni-nätverk är välkomna att nominera kandidater till Årets alumn vid Mälardalens högskola.
Sista dag för nominering är fredag 6 september kl 17.00.

Kriterier

Årets alumn ska ha tagit examen vid Mälardalens högskola och vara en god ambassadör för högskolan. Årets alumn ska genom sitt yrke eller sina intressen på ett gott sätt bidra till näringsliv eller samhälle samt visa gott entreprenörskap och fungera som förebild och inspiratör.

Juryn består av en representant från varje akademi, två studentrepresentanter, två näringslivsrepresentanter, representant för högskolan samt representant för MDH:s alumniverksamhet.

 

 

* Ordet "alumn" kommer av latinets "alumnus" som betyder "lärjunge" eller "skyddsling". Numera kallar man de som tidigare studerat för alumner.