MDH välkomnar nya internationella studenter

2016-08-24 | Student

Varje år ordnar MDH mottagningsdagar för alla nya internationella studenter, både utbytesstudenter som ska vara här en eller två terminer och programstudenter som ska läsa hela sin utbildning på högskolan. I år välkomnas cirka 200 internationella studenter under dagarna.

 

 

Under de tre mottagningsdagarna hämtas studenterna vid ReseCentrum i Västerås och körs till campus, där representanter från högskolan, Bostad Västerås samt Studentkåren tar emot. De hjälper studenterna gå igenom sina hyreskontrakt för studentboende, ger dem sina nycklar samt informerar om introduktionsprogrammet som högskolan ordnar.
– En speciell service för de internationella studenterna är att vi kör dem till deras studentboenden, något som är extra uppskattat eftersom många av dem har rest i åtskilliga timmar. Vi har studenter från hela världen, exempelvis Kina, Indien och Nigeria, säger Johanna Forsström, projektledare för internationell studentrekrytering.

Under två halvdagar, den 24 och 25 augusti, hålls introduktion för de internationella studenterna. De hälsas välkomna av representanter från Västerås stad och högskolan. De får information om allt från praktiska frågor som hur de gör för att öppna bankkonto här i Sverige och var de ska vända sig om de blir sjuka till studierelaterade frågor kring registrering, tentaanmälan och lån av studielitteratur.

Studentkårens International Committee ordnar också, i samarbete med högskolan, andra välkomstaktiviteter som exempelvis mingel, bussresa till Ikea och stadsvandring.