MDH-studenter kom 2:a i nationell designtävling

2012-05-15 | Student

Åtta studenter vid Mälardalens högskola kom på andra plats i designtävlingen Wonderful Garden, en tävling som handlade om att ta fram en plastprodukt för trädgården. Tävlingen anordnades av Svensk Plastindustriförening, SPIF

– Vi är jättenöjda med denna placering. Som andraplats pristagare vann vi 10 000 kronor, säger Kajsa Berggren som läser det tredje året på programmet Innovation och produktdesign och som är en av studenterna i projektgruppen.

MDH-studenternas produkt heter VeggiLine. Det är ett set med planteringsskyltar för att märka ut var man planterat olika grönsaker och rotfrukter, som är en variant på en redan existerande produkt.

– Vi funderar just nu på att fortsätta utveckla produkten och gå vidare med idén, säger Kajsa Berggren.

Projektgruppen består av de åtta studenterna Kajsa Berggren, Marie Norling, Matilda Lagerkvist, Jan- Peter Rosén, Fredrik Nyberg, Linda Gustavsson, Axel Hällström och Sofie Danilov från årskurs 3 – årskurs 5 vid programmen Innovation och produktdesign och Innovation, produktion och logistik. Studenterna har sedan i höstas läst kursen Projektarbete- Produkt- och processutveckling, vilken tävlingen Wonderful Garden varit anknuten till.

Personal från IDT som varit involverade i projektet är Jan Frohm, Leif Grönvall, Ragnar Tengstrand och Henrik Lekryd. Prisutdelningen, där också bilden är ifrån, skedde på ELMIApolymer- mässan i Jönköping den 10 maj.


Studenter från MDH till final i designtävling - MDH:s hemsida, 23 april

MDH-studenter till final i designtävling - P4 Sörmland, 25 april