MDH-studenter klara för SM i ekonomi

2012-04-04 | Student

I fredags anordnades en deltävling för SM i ekonomi på Mälardalens högskola i Västerås. Fem lag ställde upp och igår korades vinnarna som får representera MDH i finalen i Kalmar.


– Det är första gången som vi anordnar en deltävling för SM i ekonomi här på MDH. Det är S.E.R.O, en riksorganisation för ekonomföreningar, som anordnar tävlingen, säger Lili Filmberg, Mälekons projektledare för deltävlingen.

Det var studentföreningarna Mälekon och IMF som tillsammans arrangerade deltävlingen. Tävlingsmomentet innebar att lagen under tre timmar fick skriva en tenta med frågor inom främst företags- och nationalekonomi.

Efter rättning stod det klart att Hanna Broström, Elin Grönvalls och Pernilla Eriksson fått flest poäng på tentan och därmed också tagit hem förstaplatsen i deltävlingen. Elin och Hanna studerar båda första året på ekonomprogrammet, och Pernilla första året på International Business Management.

Vinsten i deltävlingen innebär att laget nu får representera Västerås ekonomistudenter under finalen i SM i ekonomi den 10-13 maj i Kalmar. Där kommer laget möta studenter från andra lärosäten och har chans att vinna 30 000 kronor.