MDH-student vann tävling för unga entreprenörer i SVT

2012-04-10 | Student

Eddie Närhi, MDH-student från Eskilstuna, vann tillsammans med sitt lag TV-programmet Idéfabriken som sänts i SVT under våren. Eddie läser innovationsprogrammet och är på väg att starta ett eget företag inom produktutveckling. Han blev tipsad om tävlingen av Idélab, högskolans stöd till studenter som vill förverkliga sina idéer
- Det känns jätteroligt att jag vann – en mäktigt stor grej! Det här inspirerar mig att satsa ännu mer på min utbildning och mina projektidéer, säger Eddie Närhi.

Eddie Närhi och hans lag vann 100 000 kronor i stipendium från ALMI samt mentorskap i ett år med TV-programmets tre jurymedlemmar.
- Men bara att vara med i programmet var en vinst i sig, en upplevelse. Jag fick många bra tips och det gav en hel del idéer inför framtiden, säger Eddie.

Om programmet

Går det att gå från noll till succéföretag på sex dagar? I TV-programmet Idéfabriken från Utbildningsradion (UR) fick nio unga affärstalanger en unik chans att tillsammans med några av Sveriges mest framgångsrika experter utveckla en idé – från tanke till färdigt företag. Bakom konceptet står Peter Settman som utvecklat tv-serien Idéfabriken tillsammans med UR. Programmet startade i SVT1 den 5 mars.
Programavsnitten finns i UR Play i minst sex månader, www.urplay.se.