MDH på plats i Almedalen

2019-07-02 | Forskning/Samverkan

Under Almedalsveckan finns representanter från MDH på plats för att medverka vid och ta del av seminarier och diskussioner om utbildning, forskning och samverkan.
– I år fokuserar vi särskilt på kompetensförsörjning, det livslånga lärandet och om vikten av samverkan, säger rektor Paul Pettersson.

Måndag 1 juli deltog Paul Pettersson tillsammans med Peter Funk, professor i datavetenskap med inriktning AI, i seminariet ”Forskning - en bra affär för näringslivet”, arrangerat av IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien. Peter Funk är, tillsammans med professor Jakob Axelsson från MDH, med på IVA:s 100-lista 2019, en lista som samlar forskningsprojekt från svenska lärosäten. MDH var tillsammans med Bombardier inbjudna till seminariet för att visa upp hur akademi och näringsliv kan arbeta med samverkan och hur forskningsresultat skapar samhällsnytta. 
– Forskare och andra kollegor på MDH engagerar sig gärna, de ser många fördelar. Jag hör ofta forskare berätta att de väljer att arbeta på MDH för att vi har etablerade samarbeten där de får uppskattning för samproducerad forskning på samma sätt som för grundforskning, säger Paul Pettersson. 
 
Vid seminariet deltog även Nina Åxman, fabrikschef vid Bombardier Transportation, i Västerås. 
– När akademins forskningskompetens möter företagens strategikartor uppstår magi. Vid jämförelse av vår kompetens i Västerås med kompetens som finns i andra delar av Bombardier är samarbetet med forskarna på MDH inkluderat och det betyder mycket för oss, säger Nina Åxman.
 
Representanter från MDH under Almedalsveckan är Paul Pettersson, rektor, Helena Jerregård, vice rektor samverkan, Anna Letterstål, chef akademin för hälsa, vård och välfärd, Ann Cederberg, högskoledirektör samt Emma Sandsjö, kommunikationschef.
 
Under veckan kommer MDH:s representanter att delta på flera seminarier. Följ gärna MDH på Twitter för uppdateringar och nyheter.