MDH och ABB bjuder in gymnasielever till Teknikdagen

2018-10-22 | Utbildning Forskning/Samverkan På campus

Den 23 oktober arrangeras Teknikdagen på MDH i Västerås i samarbete med ABB. Närmare 150 gymnasielever från ABB Industrigymnasium och Rudbeckianska gymnasiet är inbjudna till en interaktiv inspirationsdag för att öka ungas intresse för teknikfrågor.

Teknikdagen arrangeras för sjunde året i rad och är ett resultat av det samverkansavtal som ABB Sverige och MDH skrev i januari 2013. Avtalet innebär bland annat att ABB och MDH tillsammans ska arbeta för att öka ungas engagemang för teknikfrågor. Nytt för i år är att även elever från Rudbeckianska gymnasiet bjudits in.

– Teknikdagen är en fantastisk möjlighet till studie-och yrkesvägledning för våra elever. Eleverna får information och inspiration om vägar vidare till högskola/universitet och arbetsliv och får också en chans att se bredden inom teknikområdet. Att plugga teknik behöver inte nödvändigtvis leda till ett ingenjörsjobb, det finns en mängd alternativa yrkesroller, säger Hans Jakobsson, rektor för ABB industrigymnasium.

Spännande workshops och föreläsningar under dagen

Under Teknikdagen kommer gymnasieleverna att få ta del av en rad workshops och föreläsningar. Bland annat får de utforska möjligheterna i robotik, flyg- och rymdlabbet och se vilka spännande studentprojekt som pågår just nu. De kommer också att få besöka energilabbet där de får testa sina egna kunskaper i energifrågor. De får också lyssna till gästföreläsare som berättar om sina karriärresor och hur det är att jobba på ABB.

Teknikdagen ger eleverna en inblick i hur det kan vara att studera och arbeta inom teknik- och ingenjörsområdet och MDH ser arrangemanget som ett bra exempel på vad samverkansavtalet med ABB kan generera.

Tid: tisdag 23 oktober klockan 09.15-14.30 på Mälardalens högskola i Västerås.

För mer information

Jessika Hedén , kommunikatör på MDH, 021-10 15 86
Hans Jakobsson , rektor för ABB industrigymnasium, 010-4984308