MDH och ABB bjuder in gymnasielever till Teknikdagen

2017-10-20 | Utbildning

Den 24 oktober arrangeras Teknikdagen på MDH i Västerås i samarbete med ABB. Cirka 130 gymnasielever från ABB Industrigymnasium är inbjudna till en interaktiv inspirationsdag för att öka ungas intresse för teknikfrågor.

 

Teknikdagen arrangeras för sjätte året i rad och är ett resultat av det unika samverkansavtal som ABB Sverige och MDH skrev i januari 2013. Avtalet innebär bland annat att ABB och MDH tillsammans ska arbeta för att öka ungas engagemang för teknikfrågor.

- Det är otroligt viktigt att kunna ge elever både information och inspiration om vägar vidare till högskola/universitet och arbetsliv. Med Teknikdagen får de en väldigt fin möjlighet att få lyssna till forskare, studenter och anställda på ABB och få se att det finns en väldig bredd inom teknikområdet, säger Hans Jakobsson, rektor för ABB industrigymnasium.

Spännande workshops och föreläsningar under dagen

Under Teknikdagen kommer gymnasieleverna att få ta del av en rad spännande workshops och föreläsningar. Bland annat kommer de få utforska möjligheterna i robotik,- flyg och rymdlabbet, följa med på guidad visning i energilabbet samt lära sig hur det är att jobba inom olika yrkesområden, bland annat inom försäljning, produktion och projektledning på ABB.

- Dagar som Teknikdagen kan ge elever inspiration att välja en viss bana inför framtiden som de annars, kanske inte skulle känna till, säger Hans Jakobsson.

Teknikdagen ger eleverna en inblick i hur det kan vara att studera och arbeta inom teknik- och ingenjörsområdet och MDH ser arrangemanget som ett bra exempel på vad samverkansavtalet med ABB kan generera.