MDH, Mimer och IKEA några av talarna på Västerås största mångfaldsdag

2017-10-19 | Forskning/Samverkan Omvärld

På fredag, den 20 oktober 2017, arrangeras Västerås största mångfaldsdag för näringslivet och organisationer. 120 deltagare från verksamheter runt om i regionen tar del av spännande föreläsningar på temat mångfald.

Mångfaldsdagen, som äger rum på ABB Meeting Point i Västerås, bjuder deltagarna på spännande och inspirerande personliga berättelser, faktakunskaper och konkreta verktyg för att bedriva ett mer framgångsrikt arbete inom mångfald.

 

Eva Lindell, forskare vid MDH, är tillsammans med Lars-Göran Wadén, rådgivare inom tillgänglighet och Azita Shariati, vd för Sodexo, årets huvudföreläsare.

- Under de senaste årtiondena har vår arbetsmarknad gått igenom stora förändringar, mycket till följd av digitalisering och globalisering. Konsekvensen blir en allt mer upphackad, flytande och otrygg tillvaro för allt fler människor. Jag ska prata om den här pågående förändringen och hur vi kan förstå dessa förändringar i relation till den regionala arbetsmarknaden i Sörmland och Västmanland, säger Eva Lindell.

I fyra parallella seminarier kan deltagarna välja om de vill lyssna till Mimer, IKEA, McDonalds, Arbetsförmedlingen, Humanitas eller Mälardalens Brand- och Räddningsförbund.

Bakom Mångfaldsdagen, som arrangeras för femte året i rad, står ABB, VLT, Handelskammaren Mälardalen, Länsstyrelsen Västmanlands län, Arbetsförmedlingen samt parterna i Samhällskontraktet: MDH, Eskilstuna kommun, Västerås stad, Landstinget Sörmland och Region Västmanland.