MDH-kurs invald i Hall of Fame

2017-11-23 | Utbildning Forskning/Samverkan

I samband med konferensen CSEE&T (Conference in Software Engineering Education and Training) valdes MDH-kursen ”Distributed Software Development” in i Hall of Fame för kurser inom utbildning i mjukvaruutveckling.

 

Hall of Fame-certifikat.

- Det känns bra! Det är en bekräftelse på att vi har gjort ett bra jobb, säger Federico Ciccozzi, som är ansvarig för kursen på MDH.

Det var i samband med den årliga konferensen för utbildning inom mjukvaruutveckling, CSEE&T, som MDH-kursen valdes in i Hall of Fame för kurser. Kommittén bakom beslutet motiverade valet med att kursen representerar ”högsta prestation inom fältet och fungerar som modell för vad som kan uppnås och hur, inom utbildning i mjukvaruutveckling”.

Under konferensen, som är en av de högst rankade i världen när det gäller utbildning inom mjukvaruutveckling, valdes tre utbildningar från olika universitet in i Hall of Fame. Utöver kategorin för kurser, där MDH valdes in, fanns ytterligare två kategorier, ”Graduate” och ”Undergraduate”.

- Det är ju kul att vi kan mäta oss med stora universitet som Carnegie Mellon University,  Rochester Institute of Technology och University of Ottawa som också valdes in, men i andra kategorier, säger Federico Ciccozzi.

MDH-kursen, som valts in, är en del i masterprogrammet i programvaruteknik och ett samarbete mellan MDH, universitetet Politecnico di Milano och FER University i Zagreb. Kursen är en projektkurs där studenter från de tre olika lärosätena jobbar tillsammans med projekt mot företag.

- Detta är en kurs som kräver mycket planering eftersom det är tre universitet som är inblandade i den. Att bli invald i Hall of Fame gör att man blir ännu mer peppad till att utveckla kursen, säger Federico Ciccozzi.