MDH förstärker sitt samarbete med Kina

2018-06-13 | Forskning/Samverkan På campus

Idag signerade MDH ett avtal med China Scholarship Council (CSC) som innebär att högskolan i september kommer att ta emot 50 kinesiska doktorer inom framtidens energi.
– En fantastisk möjlighet att visa upp vad vi gör i Sverige och kunna påverka utvecklingen i Kina, säger Eva Thorin, professor i energiteknik vid MDH.

 

På samma sätt som förra året har doktorerna fått stipendier av China Scholarship Council (CSC), en organisation med koppling till det kinesiska utbildningsdepartementet, och kommer under tre månader att vistas på MDH och besöka företag i regionen.

Jinyue Yan är professor i energiteknik vid MDH och det är tack vare hans roll som huvudredaktör för den internationella journalen ”Applied Energy” som MDH fått möjlighet att ta emot talangerna. De kinesiska forskarna ingår i något som kallas International Clean Energy Talent Program (iCET) som är ett samarbete mellan ”Applied Energy Journal” och över 20 världsledande lärosäten runt om i världen.

Efter tre månader kommer några av forskarna att bli kvar på MDH. Resten av gruppen sprids ut bland olika lärosäten runt om i världen.

 

För mer information om besöket, kontakta Eva Thorin, professor i energiteknik vid MDH.