MDH en självklar samverkanspart i Stora Näringslivsdagen i Västerås

2017-09-29 | Forskning/Samverkan Omvärld

Den 2 oktober 2017 är MDH en av samverkansparterna i Stora Näringslivsdagen i Västerås som arrangeras av Handelskammaren Mälardalen. En av programpunkterna är att rektor Paul Pettersson sitter i heta stolen och högskolan finns också på plats på mässan. – MDH är med för att visa vår viktiga roll som regionens kompetensförsörjare och att vi är en självklar samverkanspart när det gäller forskning och utbildning, säger rektor Paul Pettersson.

I heta stolen kommer Paul Pettersson att frågas ut om hur MDH arbetar för att säkerställa kompetens och kunskap i regionen. 

– Jag ser fram emot att lyfta MDH:s utbildningar och den nära koppling till regionens arbetsmarknad som de vilar mot. Jag kommer också passa på att prata om vårt nära samverkansarbete med privat och offentlig sektor kring vår utbildning och forskning, och berätta om hur vi jobbar strategiskt tillsammans för att säkra kompetensförsörjningen för företag och offentlig sektor i Sörmland och Västmanland, säger Paul Pettersson. 

Karriärtorget och Prompt på plats

I MDH:s monter på mässan kommer två av högskolans samverkansprojekt Karriärtorget och Prompt att finnas på plats. Genom Prompt erbjuds flexibla, nätbaserade och kostnadsfria kurser på masternivå för yrkesverksamma ingenjörer och mjukvaruutvecklare. 2016 vann Prompt”European Digital Skills Awards”, ett bevis på att projektet är bäst i EU på att utveckla digital kompetens. 

– Vi är med på Stora Näringslivsdagen därför att vi vill informera om en helt ny form av uppdragsutbildning som drivs på MDH. En uppdragsutbildning som går under namnet Fri Fart & Fri Start. En uppdragsutbildning helt på distans där du läser en enveckas kurs helt i din egen takt under maximalt ett år, säger Madelaine Lundberg, EST.