MDH bjuder in gymnasieelever till att prova på teknikstudier

2018-04-12 | Utbildning Omvärld Forskning/Samverkan

Fredagen den 13 april arrangeras ”Prova på att var teknikstudent-dagen” på Mälardalens högskola (MDH) i Västerås. Närmare 200 gymnasieelever från regionen har bjudits in till en inspirationsdag för att känna på hur det är att vara teknikstudent.

 

 

”Prova på att vara teknikstudent-dagen” arrangeras för första gången i år och ger gymnasieungdomar en möjlighet att få prova på hur det är att plugga teknik på högskolan. De gymnasieelever som har bjudits in kommer från skolor i Sörmland, Västmanland, Stockholm, Örebro och Dalarna.

– Syftet med dagen är att ge en tydlig bild av vad det innebär att plugga en teknik- eller ingenjörsutbildning. Under denna dag får gymnasieeleverna träffa lärare och studenter från fyra olika teknikutbildningar på MDH och prova på att lösa uppgifter som våra studenter arbetar med, säger Martin Ekström, programsamordnare för civilingenjörsprogrammet i robotik och en av de ansvariga.

Under dagen kommer gymnasieungdomarna att få delta i workshops inom fyra olika teknikområden; datavetenskap, robotik, tillförlitliga flyg- och rymdsystem samt nätverksteknik. Programmet startar klockan 10:00 och avslutas med mingel klockan 14:20. Under minglet får eleverna chansen att träffa nuvarande studenter och ställa frågor.

– Vår förhoppning är att gymnasieeleverna som kommer hit ska inspireras och få en inblick i hur det är att plugga teknik på MDH, säger Martin Ekström.

 

För frågor kring ”Prova på att vara teknikstudent-dagen” kontakta:

Natalie Caballero Löf, kommunikatör, 021-10 70 60, natalie.caballero.lof@mdh.se.