MDH arrangerar internationell projekttävling för studenter

2014-04-28 | Student

28 april till 2 maj står MDH värd för Euroweek – en internationell tävling där 170 studenter och lärare från 19 länder tävlar i lands- och ämnesöverskridande projekt kring temat smarta städer.

Euroweek är en internationell projekttävling som i år arrangeras på MDH i Västerås. Under veckan tävlar 18 studentlag med sina projekt i temat smarta städer. Projektgrupperna består av studenter från olika lärosäten som tillsammans – på distans – genomfört sina arbeten och som kommer att presentera dem under konferensveckan.

– Euroweek är en lärorik resa för studenterna. Det är utmanande att jobba i dessa mångkulturella projekt där alla har olika bakgrund och förkunskaper. Arbetet förbereder dem för den globala arbetsmarknad som väntar efter studierna, säger Pablo Camacho Sanhueza, projektledare för Euroweek.

På måndag 28 april 15.30–17.00 hålls utställningen Project Shopping vid huvudingången till MDH, där studenterna visar upp sina projektarbeten. Ett projekt handlar om hur framtidens sjukvårdssystem kan fungera effektivare genom att använda idéer från hur ”lean production” i Toyota-fabriker lett till framgång. I ett annat projekt har studenter intervjuat barn, ungdomar, vuxna och äldre om hur de tycker en framtida stad ska fungera och sedan byggt en modell av en utopi-stad utifrån infrastruktur, boende, ekonomi och styrning.

– I år ser vi många kreativa och innovativa projekt med idéer om hur vi kan skapa smartare och mer hållbara städer. Konkurrensen i tävlingen är hård och studenterna lägger ner mycket tid och energi på sina arbeten, säger Charlotta Edlund, koordinator för Euroweek.