MDH-alumn vann pris för bästa promotionprodukt

2012-01-30 | Student

Christian Runius, tidigare student vid Mälardalens högskola, har nyligen erhållit första pris för bästa promotionsprodukt med kreditkortshållaren Thumb.

Priset och utmärkelsen delas årligen ut av SBPR (Svensk Branschförening för Profil- och Reklamartiklar) genom tävlingen Promotionsbiet.
- Som produktdesigner är det roligt när man får bra respons av konsumenter på stan, men att få ett sådant här pris värmer faktiskt lite extra, säger Christian.

Under sin studietid på akademin för innovation, design och teknik på Mälardalens högskola läste Christian Runius flera designkurser inom innovation och produktdesign. På högskolan startade han designbyrån Runius design. Några år senare grundade Christian företaget Designindustrin med produkten Thumb, som nu vunnit pris för bästa promotionsprodukt.
- Thumb är en stilren korthållare för bankkort, legitimation, resekort med mera. Den har en innovativ låsdesign som gör att korten förvaras säkert men samtidigt är lättillgängliga. Den innovativa låsarmen håller korten på plats och man bläddrar enkelt bland korten genom att skjuta upp dem med tummen, berättar Christian.

Thumb lanserades under sommaren 2011 i Designtorgets butiker och säljs idag även i butiker som Smart Money Clip, The Outlet och Smarta Saker. Anställda och studenter på Mälardalens högskola kan köpa en orange version av produkten med högskolans logga på i informationsdisken i Västerås och i Eskilstuna.

Pressmeddelande från Designindustrin

Mer information om SBPR och Promotionsbiet

Artikel om Thumb i Eskilstuna kuriren, 20 januari 2012