Marjan vill utveckla industrin med hjälp av matematik

2019-02-27 | Forskning/Samverkan

Matematik, natur och industri tilltalar Marjan Sirjani, som är en av professorerna som installeras under Akademisk högtid den 5 april 2019.

 

Marjan Sirjani

Efter att ha arbetat som professor inom datavetenskap vid Reykjaviks universitet i åtta år, valde Marjan Sirjani lämna Island för att flytta till Västerås. 2016 påbörjade hon sin resa på MDH och bistår än idag högskolan med sin gedigna erfarenhet inom programvaruutveckling. 

— Jag uppskattar verkligen att MDH har gett mig möjligheten att fokusera på min forskning och att arbeta nära industrin. Det finns inget som gör mig gladare än att se att min forskning används, säger Marjan Sirjani. 

Som lärosäte har MDH 40 års erfarenhet av nära samarbeten med näringsliv och offentlig sektor för att bidra till en mer hållbar framtid. Inom Marjans forskningsområde har hon valt att fokusera på att utveckla matematiska metoder som kan användas för att bland annat upptäcka eventuella felaktigheter i en programvara som gör produktionen av system mindre kostsamma.

— Min forskning syftar på att ta fram matematiska modeller, teorier och tekniker för att upptäcka eventuella felaktigheter eller problem i en programvara. Jag hoppas att dessa tekniker ska kunna appliceras på utvecklingen av robotar och självkörande bilar, säger Marjan Sirjani.

Idag arbetar Marjan som professor i datateknik med inriktning mot programvaruteknik vid MDH.

"Akademisk högtid blir ett tillfälle att mötas" 

I samband med Akademisk högtid 2019 kommer Marjan Sirjani installeras som adjungerad professor vid MDH.  

— Jag ser mycket fram emot att få fortsätta arbeta i en dynamisk verksamhet och att bidra till industrins framtid genom min forskning, säger Marjan Sirjani.

Under Akademisk högtid ser Marjan fram emot att socialisera med kollegor och att lära känna dem utanför arbetet. Marjan Sirjani håller sin installationsföreläsning torsdagen den 4 april klockan 09.00 i sal Beta, MDH i Västerås.