Karriärdag för blivande sjuksköterskor

2017-02-10 | Student

Igår anordnades Karriärdagen för sjuksköterskor på MDH i Eskilstuna där studenter fick chansen att träffa potentiella framtida arbetsgivare inom kommun, landsting och privat sektor.

– Vi medverkar på karriärdagen för att hitta nya kollegor och berätta om möjligheten till extrajobb vid sidan av studierna men också för att ge studenterna en bättre inblick i vår verksamhet, säger Pia Lavén, verksamhetschef på Attendo Ekebyvägen äldreboende i Eskilstuna som är särskilt inriktade på utevistelse och trädgård.

För andra året i rad anordnades en karriärdag för sjuksköterskestudenter i både grundutbildning och specialistutbildning vid MDH, från nyblivna studenter till snart nyutexaminerade. Under dagen fanns det möjlighet för studenterna att träffa och knyta kontakt med framtida arbetsgivare samt att höra hur det är att arbeta inom deras verksamhetsområde.

– Vi får en liten inblick i verksamheterna genom vår praktik men under en sån här dag får vi tillfälle att ställa frågor direkt till arbetsgivarna, till exempel om arbetsförhållanden och annat som har betydelse när det är aktuellt att söka jobb, säger Linda och Sandra som studerar sjätte och sista terminen på sjuksköterskeprogrammet.

En annan arbetsgivare som deltog på karriärdagen var Eskilstuna kommun som ville visa upp bredden av sin verksamhet.  

– Vi vill självklart rekrytera kollegor och att studenterna ska få upp ögonen för allt vad vi i kommunen erbjuder. Vi har till exempel flera olika inriktningar att arbeta inom och flexibla arbetstider där medarbetarna själva kan styra och planera sin dag, säger Camilla Lind, distriktssköterska i Eskilstuna kommun.

Utställare som deltog under dagen var; Attendo, Excelcare Holdings från London, Hallstahammars kommun, Skinnskattebergs kommun, Västerås stad, Eskilstuna kommun, Katrineholms kommun, Nyköpings kommun, Strängnäs kommun, Heby kommun, Landstinget Sörmland, Region Västmanland, Akademiska sjukhuset i Uppsala, Psykiatricentrum i Södertälje, Södertälje sjukhus, Vårdförbundet, linjeföreningen VIPS samt MDH Alumni.

Karriärdagen för sjuksköterskor arrangerades av Karriärtorget i samarbete med akademin för hälsa, vård och välfärd vid MDH.