Investera i dig själv genom att hjälpa andra

2017-08-30 | Forskning/Samverkan Alumni

– ­­Att vara mentor ger mig nya ögon och ett annat perspektiv på mitt arbete. Studenterna är fulla av talang och energi. Om du är intresserad av människor och vill utvecklas som person kan jag absolut rekommendera att bli mentor!

 

Det säger Jack Glor, civilingenjör vid ABB, som har varit mentor under två läsår. Att vara mentor är en form av kompetensutveckling som dessutom ger dig chansen att prata om din karriär och dela med dig av dina erfarenheter. Fokus i mentorskapet ligger på adepten och adeptens utveckling, men som mentor får du mycket på köpet. De frågor som din adept ställer kan ge dig nya infallsvinklar på din kompetens och ett tillfälle att reflektera över dina erfarenheter. Som mentor utvecklar du dessutom dina ledaregenskaper oavsett om du har en chefsbefattning eller inte, och du bygger ut ditt nätverk.

Mentorprogrammet 2017/2018 startar den 4 oktober i Eskilstuna och den 5 oktober i Västerås. För att både mentor och adept ska få ut så mycket som möjligt matchar vi så långt det är möjligt en student utifrån hans/hennes utbildning med en mentor med motsvarande eller likvärdig yrkesinriktning.

Är du intresserad eller har frågor så kontakta Karriärtorget på e-post karriartorget@mdh.se eller telefon 021-10 70 90. Tipsa gärna personer i ditt kontaktnät om Karriärtorget. Rekryteringen av mentorer pågår till den 10 september 2017.