”Ingenjörer är vardagshjältar”

2015-12-04 | Utbildning

23-åriga Alice Halldin läser civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi på MDH och har nyligen blivit invald i Sveriges ingenjörers förbundsstyrelse. Hon är även ordförande för teknologgruppen, som representerar 17 000 studerande medlemmar.
– Vi kan förbättra framtiden för alla ingenjörer i Sverige, vilket i sin tur kan göra skillnad för hela landet, säger hon.

 

 

Alice är nu inne på sitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, INDEK. Vid sidan av studierna har hon engagerat sig bland annat i kåren och som studentambassadör. Under hennes andra år på MDH blev hon kontaktad av Sveriges ingenjörer och fick en förfrågan om hon ville sitta med i distriktet, som arbetar med medlemmar i Västmanland.

– Jag har alltid varit en person som varit öppen för att testa nya saker så jag tackade ja.

Med facit i hand gjorde hon rätt. Efter att ha varit aktiv i förbundet i tre år har hon nu blivit invald i Sveriges ingenjörers förbundsstyrelse som ledamot samt blivit ordförande för teknologgruppen.
– Det här känns som ett enormt förtroende. Hur kan jag ta vara på den här chansen och göra det bästa möjliga för våra medlemmar? Jag kommer att använda den här tiden till att försöka förbättra förbundet och göra en positiv skillnad för alla ingenjörer i Sverige, säger hon.

 

Hållbar energi

I framtiden vill Alice göra karriär som ingenjör.
– Jag vill arbeta med hållbar energi och att tillsammans med andra jobba fram lösningar som gynnar alla. Det är därför jag valde det program jag läser idag. Vill man förändra världen ska man läsa INDEK.  Det är ju också det ingenjörsyrket handlar om: problemlösning. Ingenjörer är vardagshjältar.

Alice kan se sig själv arbeta i Sverige men även internationellt.
– Vi lever i en global värld och vi kan inte blunda för det som finns bortanför landets gränser.

En ingenjörskarriär kommer dock inte betyda att Alice ger upp sitt engagemang i förbundet.

– Jag kommer aldrig att släppa taget om Sveriges ingenjörer. Det är ju en helt fantastisk organisation, utbrister hon med ett stort leende.